Scania představuje své novinky na veletrhu Busworld 2023

4 října 2023, 10:05

Nová řada elektrobusů, modernizovaná Scania Touring či nové bezpečnostní prvky – to jsou některé z novinek, které společnost Scania představí na světovém veletrhu Busworld 2023, který se bude konat 7.-12. října v Bruselu. U všech svých inovacích klade Scania zásadní důraz na udržitelnost a dekarbonizaci.

Scania na veletrhu uvede novou řadu podvozků pro bateriové elektrobusy s nízkým nástupem (LE, low-entry) pro městské a příměstské nasazení (třída 1 a 2). Návštěvníci si budou moci prohlédnout autobus Scania Castrosua LE 4×2 vyvinutý na nové platformě a představí se i nová řešení pro dobíjení a e-mobilitu.

K vidění bude navíc modernizovaná verze modelu Scania Touring a model Scania Irizar i6s Efficient poháněný zkapalněným zemním plynem nebo bioplynem (LNG/LBG). To v praxi potvrzuje záměr Scanie přivést pozornost k využívání biopaliv a s tím spojenými ekologickými a ekonomickými benefity.

Scania na veletrhu také představí nedávno uvedené funkce v oblasti bezpečnosti a digitalizace, jako je například nová palubní deska Smart Dash.

“Veletrh Busworld je skvělou příležitostí k setkání a výměně zkušeností se zákazníky, partnery a dalšími odborníky. Ve Scanii přizpůsobujeme technologické inovace udržitelnému rozvoji a naše nová elektrická řešení jsou v tomto směru skvělým příkladem,“ říká Tobias Siöström, manažer marketingové komunikace.

Tým odborníků ze Scania bude na bruselském veletrhu Busworld 2023 k dispozici v hale 4, stánek 404, kde odborné i široké veřejnosti předvede nové funkce a aktuální inovace přímo v praxi.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!