MAN Lion’s Intercity LE získal cenu iF Design Award 2022

9 června 2022, 10:38

Nový MAN Lion’s Intercity LE přišel na trh teprve nedávno a už sbírá první ocenění. Porota International Forum Design mu udělila prestižní cenu iF Design Award v kategorii „Výrobek/Automobil/Vozidlo“. Nízkopodlažní autobus zabodoval svou vynikající funkčností v kombinaci s elegantním designem.

Mezinárodní porota tentokrát hodnotila 5.424 výrobků, které postoupily z online předběžného kola. Celkem však bylo přihlášeno téměř 11.000 výrobků z 57 zemí!

„Ještě více nás těší, že náš nový MAN Lion’s Intercity LE dokázal přesvědčit porotu a získal cenu iF Design Award,“ říká Barbaros Oktay, vedoucí oddělení Bus Engineering společnosti MAN Truck & Bus, a dodává: „Jedinečná kombinace elegantního stylu a funkčního designu se setkala s mimořádným ohlasem.“

Porota složená ze 70 odborníků na design z 23 zemí se sešla na tři dny v Berlíně, aby výrobky intenzivně testovala, posuzovala a hodnotila. Dalších 5 porotců se připojilo digitálně.

Nový model Lion’s Intercity LE přesvědčil nezávislou porotu a v hlasování o jednu z prestižních cen iF Design Award získal vysoké hodnocení.

Nový model Lion’s Intercity LE uvedla společnost MAN na trh teprve loni na podzim. Výroba dvou meziměstských verzí, Lion’s Intercity LE 12 a Lion’s Intercity LE 13, byla zahájena počátkem roku 2022.

Tento model je šestým autobusem společnosti MAN Truck & Bus, který se může pochlubit celosvětově uznávanou značkou kvality iF Design Award. A zde je přehled dalších oceněných modelů: MAN Lion’s Intercity (2016), NEOPLAN Tourliner (2017), MAN Lion’s Coach (2018), dále městský autobus MAN Lion’s City (2019) a plně elektrický MAN Lion’s City E (2020).

Prestižní cenu iF Design Award uděluje iF International Forum Design již od roku 1954. Vítěze vybírá mezinárodní porota na základě stanovených kritérií, jako je vzhled a tvar výrobku, stupeň inovace, ergonomické parametry, funkčnost a ekologické aspekty.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!