Modernizované kompresory se spojkou v nabídce firmy Dorbas

2 listopadu 2021, 11:47

Kompresory od Knorr-Bremse jsou instalovány na všech typech užitkových vozidel, dodávají stlačený vzduch do brzdové soustavy a systému odpružení. Navíc k již existující produktové řadě kompresorů, Knorr-Bremse jako první OE výrobce uvedl na evropský trh kompresor se spojkou.

V roce 2010 Knorr Bremse poprvé představil kompresor se spojkou pro vozy MAN. V následujících letech se modernizace postupně dočkaly vozy Volvo / Renault a Iveco.

V roce 2014 Knorr Bremse představilo spojkový kompresor pro aplikace Scania. Tento  kompresor je od letošního roku rovněž dostupný pro nezávislý aftermaket.

Na rozdíl od kompresorů používajících konvenční technologii, nemá spojkový kompresor nečinné pracovní fáze. Místo toho pracuje v pohotovostních režimech, během kterých je fyzicky odpojen od motoru a proto šetří energii a redukuje své opotřebení.

Pomocí inteligentního ovládání spojky, čímž je během části práce odpojen náhon na kompresor cyklu, kdy není potřeba vzduchu, lze dosáhnout významných úspor energie. Mezi další výhody patří:

  • redukce emisí CO2 vozidla až o 2,5 tuny za rok
  • průměrná úspora spotřeby dieselového paliva až do výše 1.000 litrů za rok u dálkových přeprav
  • omezení prolínání oleje do vzduchové soustavy
  • zvýšení životnosti kompresoru

Kompresory a servisní sady včetně spojky je možné zakoupit u firmy Dorbas, s.r.o., která je autorizovaný TruckServices Expert Network distributor Knorr-Bremse.

Pro více informací o produktech Knorr-Bremse navštivte internetové stránky firmy Dorbas.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!