Veletrh CZECHBUS již v listopadu v PVA EXPO PRAHA

20 října 2021, 12:19

Plánovaná veletržní sezóna letošního podzimu v PVA EXPO PRAHA přinese i jubilejní 10. ročník největšího středoevropského veletrhu autobusové dopravy CZECHBUS. Specializovaná akce, která se již podruhé představí v Letňanech, se uskuteční ve dnech 23. až 25. listopadu.

Veletrh Czechbus

Profesionálové z oblasti české a středoevropské silniční hromadné dopravy se sejdou na tradiční události CZECHBUS, která je nejvýznamnějším B2B veletrhem oboru. Návštěvníkům nabízí technologické novinky a trendy v sekcích autobusů, hromadné dopravy, servisní techniky, možnost přímého setkání s vystavovateli a zástupci renomovaných značek, ale také interaktivní program. Oficiálními vozy veletrhu jsou automobily značky FORD.

Zahájení a tiskové konference

První den veletrhu, tj. 23.11.2021 zve organizátor na slavnostní zahájení, které proběhne od 9:15 hodin přímo ve výstavní hale 4. Následovat bude tisková konference společnosti SOR přímo na jejich expozici, stánek 4A03 od 9:50 hodin. V 10:25 pak začíná tisková konference společnosti ŠKODA ELECTRIC na stánku 4B01.

Veletrh Czechbus

Co vše bude k vidění

Ani letos nebude na této významné události chybět žádná důležitá značka autobusů. Návštěvníci si tak budou moci prohlédnout novinky od společností SOR, SCANIA, ŠKODA ELECTRIC, SOLARIS, TURANCAR, EvoBus Česká republika – Mercedes, ROŠERO, DEKSTRA BUS, BUSPLAN, MAVE, MAN, VOLVO a řady dalších. Nově se na veletrhu představí dvě zahraniční společnosti, a to RAMPINI a AUTOSAN v zastoupení MAZUJ přeprava.

Společnost BusPlan je dynamicky se rozvíjející společnost s více než desetiletými zkušenostmi v oblasti zakázkové výroby a prodeje malých a středních autobusů na podvozcích Mercedes-Benz a Iveco a také oficiální zástupce společnosti BMC pro Českou a Slovenskou republiku. Na veletrhu představí městský autobus BMC Procity s pohonem Diesel, délky 10,6m a o zájezdový minibus Mercedes-Benz Sprinter 519CDI délky 7717mm.

Značka AUTOSAN v zastoupení MAZUJ přeprava vystaví model nízkopodlažního autobusu, nejmenšího z rodiny vozidel určených pro městský a příměstský provoz, se společným názvem SANCITY. Díky malým rozměrům je ideální pro ulice s hustým provozem.

Veletrh Czechbus

Italský výrobce autobusů značky RAMPINI návštěvníkům ukáže model E60 který je navržen speciálně pro elektrický pohon, je to 6 m městský autobus s nízkou plošinou a prostorem pro zdravotně postižené. Malý zvenčí a velký uvnitř, je postaven tak, aby fungoval s nulovými emisemi v nejužších ulicích historických center. Může přepravit až 35 cestujících, má skvělou manévrovatelnost a vynikající autonomii přibližně 120 km nebo 10 hodin, což umožňuje pracovat nepřetržitě celý den v městském provozu.

Společnost Mave se, mimo výrobu malých autobusů – nízkopodlažních a vyhlídkových, zabývá úpravami a přestavbami všech automobilů pro převoz tělesně postižených a vozíčkářů. Na veletrhu bude vystavovat malý autobus – shuttle bus, určený pro přepravu tělesně postižených a vozíčkářů na městských a příměstských linkách. Bude to Ford Transit M2, určený až pro 4 vozíčkáře a až 5 sedících cestujících. Autobus bude vybaven kotvícím a upevňovacím systémem pro vozíky a přepravované osoby. Pro naložení a vyložení vozíčkáře do autobusu bude mít namontovanou zadní elektrohydraulickou plošinu. Pro ulehčení nástupu bude u nástupních dveří elektricky vysouvaný pomocný schůdek.

Organizace ROPID představí detailní podobu nového vizuálního stylu Pražské integrované dopravy včetně ukázek jednotného vzhledu autobusů až do detailu jednotlivých piktogramů. Více se také návštěvníci dozví o chystané aktualizaci standardů kvality PID a požadavků na vybavení vozidel pro další plánovanou obnovu vozového parku, který bude čítat po dokončení integrace cca 3.000 autobusů více než 30 dopravců. Dále budeme prezentovat aktuální záměry rozvoje systému Pražské integrované dopravy jak na území Prahy, tak i Středočeského kraje. O roku 2022 bude inovována služba dopravy na objednání pro hendikepované spoluobčany, součástí veletrhu bude také prezentace nového vozidla a celkového fungování této služby.

Veletrh Czechbus

Doprovodný program

I letošní ročník veletrhu bude mít rozsáhlý doprovodný program na aktuální témata v oboru. První den veletrhu proběhne akce organizovaná Sdružením pro dopravní telematiku – Veřejná doprava „on line“. Tentýž den zasedá i Sekce osobní dopravy pod hlavičkou ČESMAD Bohemia. Dále se návštěvníci mohou těšit na konferenci s názvem „Elektrické autobusy pro město“, která se bude konat 24. listopadu. Stejný den proběhne i přednáška na téma „Pracovní režim řidiče vozidla určeného pro hromadnou přepravu osob“ a „Technická silniční kontrola vozidel určených pro hromadnou přepravu osob“, kterou pořádá
Centrum služeb pro silniční dopravu.

Více informací včetně kompletního doprovodného programu najdou zájemci na www.czechbus.eu.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!