Udržitelná logistika v režii DB Schenker: první nízkoemisní distribuční terminál v Norsku

4 listopadu 2019, 12:14

Přední světový poskytovatel logistických služeb DB Schenker letos otevřel své první nízkouhlíkové centrum pro distribuci zásilek norském Oslu a již za něj získal ocenění NHO Logistics and Transport’s Environmental Award.

DB Schenker:

Centrální terminál omezuje emise CO2 při městském doručování až o 80 % díky použití elektromobilů a elektrokol. Oslo City hub je součástí tzv. elektrického města, městské části Osla zaměřené na aktivity spojené s titulem Evropského zeleného města pro rok 2020.

DB Schenker chce dosáhnout nulových emisí pro městské doručování v Norsku do konce roku 2020. Projekt Oslo City Hub je první zastávkou na cestě k dosažení tohoto cíle.

„Digitalizace a udržitelná řešení budou v budoucnu klíčové faktory pro konkurenceschopnost na logistickém trhu. V DB Schenker jsme na tuto budoucnost už připraveni,“ říká CEO DB Schenker Jochen Thewes a dodává: „Nízkouhlíkový Oslo City Hub je dalším krokem k výraznému omezení emisí CO2 v každodenním logistickém provozu.“

Oslo City Hub se nachází ve čtvrti Filipstadkaia v centru Osla. Budova o rozloze 457 m2 je postavena z přepravních kontejnerů a je uzpůsobena tak, aby umožnila efektivní manipulaci se zbožím, které budou doručovat elektrokamiony a elektrokola.

Cena, kterou Norská obchodní komora předala zástupcům DB Schenker na letošní výstavě Transport & Logistics 2019, uznává každodenní úsilí logistické společnosti omezit emise při distribuci zboží ve městě.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!