Servis a opravy převodovek Malina-Vrše s.r.o.

10 dubna 2019, 15:32

Každý nákladní automobil nebo autobus je vybaven diferenciálem a manuální nebo automatickou převodovkou. Jedná se o velmi složité mechanismy, které se mohou také poškodit. Co dělat, když vás tato nepříjemnost potká? Nejlépe se obrátit na opravdové odborníky.

PřevodovkaŠiroké spektrum nabízených služeb TruckServisu Malina-Vrše s.r.o. vám, zákazníkům, majitelům nákladních, lehkých užitkových vozů nebo autobusů vychází vstříc a nabízí kompletní servis od brzd až po anténu. Jednou z jejich specialit je servis a opravy převodovek a diferenciálů. Jde o velmi složitý mechanismus a  je dobré vědět, kam se obrátit o pomoc.

V dnešní době se ještě ve většině případů setkáváme s manuálními převodovkami, ale díky proškoleným mechanikům jsou schopni opravit i ty automatické. Volba převodovky záleží na každém uživateli, resp. k jakému účelu bude vozidlo určeno – výkon, maximální účinnost, ekonomická stránka věci,…

Servis a opravy převodovek Malina-Vrše s.r.o.

Realizace opravy

TruckServis Malina-Vrše se už opravami převodovek a diferenciálů zabývá několik let a mechanici jsou připraveni poradit s problémy u manuálních i automatických převodovek a diferenciálů. Opravy jsou od lehkého rozsahu až po výměny celých soukolí.

Nejčastěji se do servisu vozidla dostávají se zatuhlým řazením, kdy je nutná kontrola a náhrada opotřebovaných dílů, dalším problémem mohou být vyskakující rychlosti, kdy pomůže výměna nebo oprava řadící vidlice, ozubených kol a dílů zavěšení, nebo řidič slyší hluk v převodovce, což už je na kontrolu ložiska, vystřídání nebo opravu ozubeného kola či hřídele, dochází i k netěsnosti na skříni převodovky, kterou mechanici nahradí za nové těsnící kroužky nebo přetěsní samotnou skříň a pokud dojde k špatné synchronizaci rychlostních převodů, vymění synchronizační kroužky a převodové oleje…

Tyto všechny závady, včetně kompletního přetěsnění převodovky a řadících mechanismů samozřejmě zajistí i s dodávkou náhradních dílů pro nákladní, lehká užitková vozidla a autobusy. Řadu let pracují s katalogy náhradních dílů vozidel a dílů převodovek. Při poptávce není problém zaslat rozkres náhradních dílů převodovky nebo diferenciálu pro přesné určení špatného dílu, stačí zadat VIN vozidla, popřípadě číslo ze štítku převodovky. V nabídce také najdete i ostatní díly potřebné k řazení – spojkové sady, posilovače, válečky a další.

Převodovka

Dva v jednom

Opravy automatických a manuálních převodovek a diferenciálů mohou být částečné nebo kompletní, dle rozsahu poškození a opotřebení. V TruckServisu Malina-Vrše opravují a dodávají díly na značky ZF, Man, Scania, Renault, Daf, Iveco, Mercedes-Benz, Volvo, Karosa, Iveco Irisbus, SOR, Solaris, Rosero.

Při opravě či repasu převodovky nebo diferenciálu si vše sami demontují z vozu, a po rozebrání a důsledné kontrole navrhnou nejvhodnější způsob řešení problému. Samozřejmě se lze na opravě domluvit i v případě, že sami doporučíte, ať už osobně či nějakou přepravní společností již vymontovanou převodovku či diferenciál.

Firma Malina-Vrše tuto službu pomocí přepravní společnosti dokáže zprostředkovat a po opravě převodovku nebo diferenciál zaslat zpět na vámi zvolenou adresu. Po domluvě zařídí i servis na počkání – výměnu oleje a filtrů převodovky. Krátké termíny oprav zde nejsou pouhým slibem, ale skutečností.

A když už vaše vozidlo stojí v servisu Malina-Vrše pro opravu převodovky či diferenciálu, je nejvhodnější čas využít na odstaveném stroji komplexní nabídku služeb servisu nákladních, lehkých užitkových vozidel nebo autobusů, kdy v jeden čas bude odstraněno více závad.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!