Prémiové výrobky Kongsberg Automotive a Raufoss Couplings

29 srpna 2016, 7:02

Náhradní díly vysoké kvality do prvovýroby i pro aftermarket – to jsou výrobky Kongsberg a Raufoss. Rádi bychom vám touto cestou představili obě značky, jelikož je společnost CHLADNÍČEK autodíly zástupcem pro prodej na českém trhu.

Společnost Kongsberg Automotive je nadnárodní průmyslová korporace, která byla založena v roce 1957 v norském městě Kongsberg. V současnosti má 30 výrobních závodu po celém světě, v nichž pracuje přibližně 10.000 zaměstnanců a roční obrat firmy dosahuje 1 miliardy Eur.

Společnost vyrábí díly, jak pro osobní, tak pro nákladní automobily a pracovní stoje. V naší prezentaci této značky se  zaměříme zejména na její produkty pro trucky, kde je jedním z předních výrobců spojkových posilovačů, řadičů, spojkových válečků a kabelů, a jedním z hlavních dodavatelů do prvovýroby.

Součástí Kongsberg Automotive se v roce 2004 stala také společnost Raufoss, která se zabývá výrobou vzduchových komponent pro brzdový systém jako například šroubení, spojky a zátky.

Posilovače spojky a příslušenství:
Kongsberg vyrábí posilovače spojek od roku 1975, postupem času se propracoval k vedoucí pozici na trhu, hlavně díky tomu, že nabízí širokou škálu posilovačů, pro zákazníky a jejich nákladní automobily po celém světě.

Hlavní výhody těchto posilovačů spočívají v pouzdře, které je vyrobeno jednou výrobní operací z jednoho kusu, takže má velmi vysokou odolnost proti opotřebení, je lehčí než jiné odlitky z oceli a dobře odolává vlhkosti, takže nepodléhá korozi. Další obrovskou výhodou je, že všechny výrobky, které opouští továrnu, jsou testovány, což vede k 100% spolehlivosti a kvalitě.

Avšak důležité je při výměně posilovače spojky dbát na přesný postup výměny, jinak hrozí, že dojde k jeho poškození.

Vzduchové spojky a šroubení RAUFOSS:
Jak se píše v úvodu, součástí Kongsberg Automotive je i firma zabývající se výrobou vzduchových  komponent (jako jsou nejrůznější spojky, šroubení atd.), která sídlí v norském městě Raufoss a své výrobky dodává mimo jiné i do prvovýroby firmy Wabco.

Velké portfolio čítající přes 1000 položek zaručuje, že naleznete řešení přesně na míru. Vzduchové spojky jsou navrženy tak, aby docházelo k minimálním ztrátám vzduchu, a co se týče tlaku, výrobce deklaruje, že všechny spojky ať už jde o plastové nebo mosazné jsou navrženy tak, že vydrží mnohem větší tlak, než dokáže kompresor vytvořit.

Zákazníci si mohou vybrat mezi 2 variantami spojek, první je léty prověřené mosazné šroubení systému BRK, druhou variantou je poté šroubení, které se objevu v poslední době téměř na všech nových autech a to tzv. ABC systém, který oproti starému BRK má hned několik výhod.

Největší výhodou je bezesporu možnost recyklace, tedy znovu použití systému ABC, kdy k jeho rozebrání stačí pouze segerovky, výrobce doporučuje, že každá spojka by se však měla použít nejvíce 5krát a poté nahradit novou. Další výhodou je poté váha, protože plast je mnohem lehčí než mosaz. Celkově se dá říci, že mosazné šroubení BRK je na ústupu a budoucnost je právě v systému ABC.

CHLADNÍČEK autodíly, s.r.o. vám může nabídnout všechny běžné spojkové posilovače, příslušenství a šroubení. Vyzkoušejte sklad firmy v Olomouci.

Pro jakékoliv dotazy ohledně sortimentu těchto značek kontaktujte prosím prodejní oddělení, kontakt naleznete na stránkách www.chladnicek.cz/cz/kontakt.

Další produkty můžete najít po přihlášení na e-shopu www.chladnicek.eu/.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!