Sada svislého čepu – vyrobeno ve febi bilstein

4 července 2016, 7:42

Opotřebení svislého čepu vede k tomu, čeho si sami povšimnete, tuhého řízení, hluku při otáčení volantu nebo nerovnoměrnému opotřebení pneumatik. Další typické příznaky poškození čepu jsou problémy se směrovou stabilitou a nutností časté korekce směru jízdy.

Čepy hrají podpůrnou roli
Všechna řiditelná kola užitkových vozidel se obvykle otáčejí ve svislém čepu, který tvoří spojení s otočným čepem závěsu kola a je tedy jediným spojením mezi silnicí a nápravou. To tvoří spojení mezi odpruženými a neodpruženými hmotnostmi vozidla. Jednotlivé komponenty, jako jsou ložiska, pouzdra a svislý čep sám, jsou stále vystaveny nečistotám a stříkající vodě. To vede ke korozi a opotřebení. Tento proces se dále zrychluje v důsledku nedostatečné údržby (např. mazání), špatným povrchem vozovky nebo přetěžováním vozidla. Používejte pouze vysoce kvalitní díly. Čepy, pouzdra a ložiska jsou součásti podléhající opotřebení a zásadně ovlivňují bezpečnost. Rozměrové odchylky, nedostatečná hloubka kalení a materiál nevhodné kvality může vést například k selhání řízení a zhoršení brzdných vlastností vozidla.

Některé z 8000 položek FEBI Bilstein, prodávaných na nákladní a užitková vozidla, jsou vyrobeny ve vlastním výrobním závodu v Ennepetalu. Patří mezi ně také svislé čepy: Moderní CNC obrábění zaručuje kvalitu těchto komponentů, které jsou tak důležité pro bezpečnost.

Pokud nejsou díly přesně vyrobeny, ostré hrany mohou poškodit těsnění a nečistoty s vodou budou pronikat do ložiska. Správný sklon mazacího kanálku pouzdra je také důležitý, aby bylo zajištěno řádné mazání otočných bodů. Přesné obrábění a tvrdost povrchu čepu jsou charakteristické znaky kvality sad svislých čepů od FEBI Bilstein: inženýři z divize užitkových vozidel FEBI BILSTEIN jsou si dobře vědomi, že „tvrdý povrch a dokonalá přesnost zajistí snadnější montáž a hladké vedení čepu, zatímco současně zamezí možnému střihu v místech tření „.

Přesnost – Bezpečnost – Vytrvalost
Čepy, pouzdra a ložiska jsou bezpečnostní díly, podléhající opotřebení. Rozměrové odchylky, nedostatečná hloubková tvrdost a nevyhovující kvalita materiálu může vést k selhání řízení a ohrozit účinnost z brzd, mezi jinými problémy. To může mít závažné důsledky. FEBI Bilstein zajišťuje bezpečnou alternativu. Díky přesné výrobě, se můžete vždy spolehnout na kvalitu našich čepů.

Více informací o úplném rozsahu dílů řízení a odpružení od Febi Bilstein naleznete na adrese www.trucks.febi-parts.com

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!