EUROPART provedl úspěšnou akvizici švédských distributorů náhradních dílů

12 dubna 2016, 17:38

Společnost EUROPART Holding GmbH provedla akvizici švédských distributorů náhradních dílů LVD a Trailereffekter, kteří jsou bývalými členy švédské skupiny AxDrive.

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže nyní schválil tuto akvizici. Společnosti EUROPART a Axel Johnson International AB podepsali smlouvu o koupi dne 29. ledna 2016. Obě strany se dohodly, že nezveřejní kupní cenu.

„Tato akvizice výrazně posiluje naši pozici v severní Evropě“, vyjádřil se Pierre Fleck, generální ředitel společnosti EUROPART. „Společnosti EUROPART, LVD a Trailereffekter nyní mají ve Švédsku celkem 22 poboček. Zaujímáme vedoucí pozici na švédském trhu a chceme se dostat na špici v celé Evropě. Naším cílem je být jedním ze tří hlavních dodavatelů ve všech evropských zemích.“

Mikael Bornandersson, ředitel EUROPART pro Švédsko, bude odpovídat za všechny provozy tří podniků ve Švédsku. „Mikael Bornandersson je respektovaným a osvědčeným partnerem našich zákazníků, dodavatelů a partnerů na švédském trhu již řadu let. Máme jistotu, že tento velký úkol úspěšně zvládne“, vyjádřil se Pierre Fleck (generální ředitel).

Po akvizici budou společnosti LVD a Trailereffekter, dvě tradiční švédské značky, pokračovat ve své činnosti pod svými původními názvy. Obě tyto společnosti si uchovají svou odbornost v zájmu zajištění hladkého přechodu a trvalosti vztahů se zákazníky. Slova Mikaela Bornanderssona: „Zákazníci se budou těšit značnému prospěchu z rozsáhlé know-how v oblasti konstrukce komerčních vozidel, jíž všechny tři společnosti disponují. Naši specialisté jsou schopni podporovat zákazníky svými bohatými znalostmi a zkušenostmi ve všech oborech od diagnostiky přes motory až po náhradní díly.“

Tato akvizice prospěje rovněž dosavadním zákazníkům společností LVD a Trailereffekter, neboť budou mít přístup k nabídce společnosti EUROPART, jež obsahuje více než 400.000 položek. „Máme velmi dobré vztahy s našimi dodavateli a proto nyní můžeme nabídnout velmi široké spektrum originálních náhradních dílů v pobočkách LVD a Trailereffekter. Našim zákazníkům ve Švédsku budeme dodávky zajišťovat prostřednictvím osvědčených značek na nejvyšší dostupné úrovni“, informuje Mikael Bornandersson.

Nabídka zahrnuje náhradní díly pro všechny současné Evropské značky nákladních vozidel, dodávek, autobusů a přívěsů, a to od dílenského vybavení až po servisní chemii a oleje. Dodávají se i univerzální diagnostické přístroje. Díky lokálním meziskladům a pravidelným dodávkám z centrálního skladu ve Werlu (Německo) může společnost EUROPART zajistit vysokou dostupnost náhradních dílů dodávaných přímo zákazníkům nebo k vyzvednutí do švédských poboček. Navíc budou prodejci a zákazníci profitovat z vysoké úrovně technické odbornosti pracovníků společnosti EUROPART.

Jako jediný evropský dodavatel náhradních dílů pro komerční vozidla zastoupený ve 27 evropských zemích hraje společnost EUROPART důležitou roli pro konkrétní mezinárodní klienty, například pro velké dopravce a logistické podniky s pobočkami ve více evropských zemích.

Společnost LVD Lastvagnsdelar Svenska AB byla založena roku 1976 a od té doby se stala vedoucím dodavatelem náhradních dílů pro komerční vozidla ve Švédsku, který provozuje devět odbytových poboček. Společnost Trailereffekter AB byla založena roku 1977 a specializuje se na obchod s náhradními díly pro přívěsná vozidla. Společnost Trailereffekter provozuje sedm odbytových poboček.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!