Dachser využívá vymezovací pytle pro bezpečnou nakládku

4 května 2017, 12:20

Mezinárodní poskytovatel logistických služeb DACHSER přináší do logistiky již více než 85 let nové nápady a často tak určuje trendy v celém oboru. Jednou z  inovativních praktických pomůcek jsou také vymezovací pytle s recyklovanou náplní používané při nakládce. Každý rok se v evropské síti DACHSER této pomůcky pro zabezpečení nákladu využije více než 40.000 kusů.

Vymezovací pytle jsou vyrobené z látky běžně používané na protipovodňové vaky a mají objem 80 litrů. Jsou naplněné použitými fóliemi, které pobočky DACHSERU takto recyklují a tím šetří náklady a zdroje. Dají se snadno naformovat do požadovaného tvaru a stlačit tak, jak je to zapotřebí pro vyplnění mezer mezi naloženými paletami, aby byl náklad na ložné ploše dobře zabezpečen.

Vymezovací tyče společnosti DACHSER jsou potažené neklouzavým umělohmotným povrchem a mají přiřazený čárový kód pro lepší interní sledování a inventury. Takových vymezovacích a nakládkových tyčí DACHSER v kamionech a výměnných nástavbách ročně použije okolo 7.000 kusů.

„Podnikáme veškeré kroky pro to, aby zboží v naší síti proudilo efektivně a bezpečně, a naše opatření jdou daleko nad rámec zákonných nařízení,“ vysvětluje Jan Polter, a dodává, „naši pracovníci jsou pravidelně proškolování jak interními lektory, tak i renomovanými externími agenturami, a u našich zákazníků, kteří nesou za zabalení zboží odpovědnost, působíme také jako zkušení konzultanti. Inovace v oblasti zabezpečovacích pomůcek pro nakládku jsou dílčí, nicméně velmi důležitou součástí celého procesu efektivní konsolidace a bezpečných přeprav.“

Související články

Společnost DACHSER – většinový vlastník irského partnera
Společnost DACHSER – většinový vlastník irského partnera

Mezinárodní logistický provider DACHSER se stal majoritním akcionářem svého partnera v Irsku společnosti Johnston Logistics Ltd. To umožňuje společnosti DACHSER rozšířit a posílit svou logistickou síť v severozápadní Evropě.

DACHSER roste a investuje do své budoucnosti
DACHSER roste a investuje do své budoucnosti

Mezinárodní logistický provider DACHSER pokračoval v roce 2016 ve svém růstu a dosáhl konsolidovaného hrubého obratu ve výši cca 5,71 miliard euro, což ve srovnání s předchozím rokem představuje nárůst o 1,7 procenta. Počet odbavených zásilek vzrostl o 2,4 procenta na 80 milionů kusů a tonáž zásilek se zvýšila o 2,4 procenta na 38,2 miliony tun. Hnacím motorem […]

DACHSER má nového tender managera
DACHSER má nového tender managera

Michal Rusín se stal novým Tender Managerem mezinárodní logistické společnosti DACHSER Czech Republic. Na své nové pozici bude zodpovědný za řízení oddělení tender managementu. 

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!