Nová modelová řada Renault Trucks: Až 20% úspora času při montáži nástavby

8 prosince 2013, 16:45

Inovativní prvky pro zkvalitnění montáže nástavby, široká nabídka rozvorů a četné předpřípravy. Vozidla nové modelové řady Renault Trucks umožňují snížit čas potřebný pro montáž nástavby až o 20% a tím i lhůtu dodání vozidla.

Renault Trucks optimalizoval svoji nabídku služeb od koncepce nákladního vozidla až po nabídku poprodejních služeb s cílem dodávat spolehlivá a robustní vozidla, která se zákazníkům vyplatí. Podvozky Renault Trucks díky tomu umožňují snadnou montáž různých typů nástaveb.

Koncepce podvozků Renault Trucks vyhovuje různým požadavkům nástavbářů. Nástavbářům je dále k dispozici portál  Bodybuilder Portal, dostupný přes webové stránky  www.renault-trucks.com, kde si mohou snadno vyhledat konkrétní vozidlo pomocí jeho VIN nebo čísla objednávky a získat tak technické podklady jako jsou zcela konkretizované výkresy, návod na montáž nástavby, časový plán výroby a dodání vozidla, včetně dokladů o homologaci. Nástavbáři mají rovněž přístup k on-line školení, kde se mohou detailně seznámit s novou modelovou řadou a získat informace o možnostech montáže nástaveb, které nová vozidla nabízí.

To vše snižuje až o 20% dobu nutnou pro montáž nástavby, riziko chyb a poskytuje nástavbáři větší nezávislost. Vozidla modelové řady D (distribuční) nabízejí četné předpřípravy podle oboru zákazníků: distribuce, komunální služby, záchranná a hasičská vozidla. Distribuční řada nabízí, mimo jiné, přípravu pro montáž zdvižného čela, cisterny nebo chladírenské nástavby. Řady C a K (stavební) mohou být předpřipraveny pro montáž sklápěčky, domíchávače betonu, pumpy na beton nebo ramenových nakladačů. Kotoučové brzdy u řady C a volitelně u řady K usnadňují montáž některých nástaveb, jako je pumpa na beton. Vozidla modelových řad C, K a D jsou opatřena elektrickou a mechanickou přípravou na montáž hydraulických jeřábů.

Podvozky Renault Trucks umožňují zvolit provedení nejlépe odpovídající požadavkům zákazníků a nástavbářů díky široké nabídce délek rozvorů, které lze upravovat výběrem po částech o délce 200 až 400 mm pro řadu C a K a po částech o délce 300 mm pro řadu D. Práce nástavbářů bude snadnější díky absenci prvků, které by mohly kolidovat s nástavbou nad rámem nebo díky nabídce délek zadního převisu, který lze přizpůsobit konkrétní nástavbě po 50 mm. Snadnější je také montáž zábrany proti podjetí, hydraulické ruky v zadním převisu nebo zadního zdvižného čela.

Renault Trucks nabízí více pro montáž nástaveb: u řady C a K dvě různé výšky nádrží na palivo a dva různé materiály pro palivové nádrže: ocel pro maximální robustnost nebo hliník pro zvýšení užitečného zatížení. Individuálním požadavkům lze dále přizpůsobit i umístění nádrží: na pravou či na levou stranu pro řady C, K a D.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!