Společnost DAF představuje tahač Euro 6 XF Low Deck

24 dubna 2013, 23:39

Společnost DAF představila nové provedení tahače Euro 6 XF Low Deck (se sníženým podvozkem), vyvinuté pro velkoobjemovou přepravu. Točnice nového tahače 4 x 2 je ve výšce pouhých 960 milimetrů nad vozovkou, takže vnitřní výška návěsu může být až tři metry. V důsledku toho je možné přepravovat náklad o objemu až 100 m3, který bude splňovat legislativní požadavky.

Nový model Euro 6 XF Low Deck je standardně vybaven pneumatickým odpružením na zadní nápravě, které je doplněno funkcí „manévrovací režim“. Zadní nápravu vozidla lze jednoduchým stisknutím tlačítka zdvihnout až o 50 milimetrů. Tím se snižuje riziko, že dojde ke kontaktu mezi podvozkem a návěsem při najíždění do trajektů či nakládacích doků nebo při vyjíždění z nich. Manévrovací režim lze aktivovat při rychlostech do 30 km/h, při vyšších rychlostech se automaticky vypne a podvozek je nastaven do jízdní výšky. Pneumatické odpružení na zadní nápravě má speciální funkci, která upravuje jízdní výšku v závislosti na zatížení nápravy a rychlosti vozidla. Vzduchové odpružení na přední nápravě je k dispozici jako volitelná možnost.

Výkon
Pro dosažení maximální světlé výšky vozidla od země je provedení Low Deck standardně vybaveno hliníkovými palivovými nádržemi s kapacitou až 1 090 litrů a výškou 580 mm. Nový model Euro 6 XF Low Deck  je vybaven 12,9litrovým motorem PACCAR MX-13 s výkony 300 kW/410 k, 340 kW/460 k a 375 kW/510 k. Ještě během tohoto roku doplní nabídku motorů zcela nový motor PACCAR MX-11 ve výkonové verzi 320 kW/440 k. Nové tahače XF Low Deck jsou k dispozici s manuální nebo automatizovanou převodovkou a zákazník může volit mezi rozvory 3,6 nebo 3,8 metru. Vybrat si lze také mezi kabinou Space Cab nebo Super Space Cab. 

Tisková zpráva DAF Trucks

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!