Luxusní autokar MAN Lion`s Coach L společnosti BusLine byl vystaven na veletrhu Holiday World 2013

19 února 2013, 11:24

Společnost MAN Truck & Bus Czech Republic vystavila na 22. ročníku veletrhu cestovního ruchu v Praze – Holešovicích „Holiday World 2013“ exkluzivní třínápravový zájezdový autobus MAN Lion´s Coach L. Jedná se o čerstvý přírůstek ve vozovém parku společnosti BusLine.

„Vystavený zájezdový autobus MAN Lion`s Coach L je možné charakterizovat heslem – „Efektivita na třetí“. Vysokou míru komfortu a kvality poskytuje autobus svým provozovatelům za velmi příznivou pořizovací cenu. Co se týká efektivity, nepřijde zkrátka ani spotřeba pohonných hmot, kdy díky kombinaci motoru o výkonu 480 k, automatizované převodovky MAN TipMatic Coach a rozvodovky i=3,08 je možné dosahovat překvapivě nízkých hodnot spotřeby paliva. V autobusu nechybí ani další prvky výbavy mající pozitivní vliv na úsporu paliva. Silně tónovaná boční okna ušetří energii klimatizačnímu zařízení, zakryté blatníky zlepšují už tak nadprůměrnou aerodynamiku vozu. A do třetice – efektivní provozní náklady jsou mimo jiné dosahovány díky dlouhým servisním intervalům, kvalitním materiálům použitým v karosérii a interiéru autobusu a dlouhé životnosti vozidla“, představil autobus Stanislav Střeštík, prodejce společnosti MAN Truck & Bus Cech Republic.

Vystavený autokar společnosti BusLine je klasický zájezdový autobus s výškou 3,80 m, který je vhodný pro široké spektrum využití v cestovním ruchu. Objem zavazadlového prostoru až 9,40 m3 s přehledem pojme vše, co si cestující rádi s sebou přibalí na cestu. Vozidlo je provedeno ve své nejdelší verzi 13,80 m se třemi nápravami. Do autobusu je možné do komfortních a ergonomických zájezdových sedadel usadit 57 cestujících. „K dispozici na svých místech mají prostorné odkládací prostory, sklopné stolky a servisní sady s lampičkami na čtení, nastavitelnými ventilátory, reproduktory a tlačítkem pro kontakt s obsluhou. Zejména při dlouhých cestách ocení posádka autobusu palubní kuchyňku FRENZEL s kávovarem, toaletu WC a řidiči potom lůžko pro odpočinek,“ sdělil Tomáš Roubiček, generální ředitel BusLine a.s. O zábavu na palubě se stará multimediální centrum MAN TopLine s CD a DVD Playerem, příjmem TV signálu, se vstupem pro SD Card a USB. Cestující mají možnost sledovat filmy na dvou 23´´ monitorech vepředu a uprostřed vozidla. Příjemnou atmosféru uvnitř autobusu v každém ročním období zajišťuje výkonné a hmotnostně optimalizované klimatizační zařízení umístěné na střeše v přední části vozidla.

O bezpečnost autobusu dbá mnoho systémů. ESP je součástí sériové výbavy, samozřejmostí je potom elektronický brzdný systém MAN BrakeMatic s EBS, retardérem, brzdovým asistentem (BA), protiblokovacím systémem (ABS) a regulací prokluzu (ASR). V základním provedení nechybí automatická požární signalizace a hlásič kouře. Na všech kolech jsou kotoučové brzdy.

První a druhé dveře lze otevírat separátně pomocí dálkového ovládání MAN integrovaného do klíčku od zapalování. Místo řidiče se vyznačuje komfortem a promyšlenou ergonomií. Řidič obsáhne jedním pohledem všechny důležité aktuální informace. Tlačítky na multifunkčním volantu je možné vyvolat informace o vozidle nebo řídit mnoho dalších funkcí. Řidič má vše pod kontrolou, aniž by musel dávat ruce z volantu. Jeho kondici podporuje i pohodlné pneumaticky odpružené sedadlo a separátní klimatizování místa řidiče.

„Společnost BusLine bude autobus využívat výhradně v rámci zájezdové dopravy. Bude nasazen na jedno z našich dvou nejsilnějších středisek, a to do Turnova. Spokojenost našich klientů, tedy cestujících, je pro nás na prvním místě. Tento exkluzivní třínápravový zájezdový autobus splňuje nejen veškerá vysoká bezpečnostní kritéria, ale také komfort, který naši cestující ocení především na delších trasách“, uzavřel Tomáš Roubiček, generální ředitel společnosti BusLine a.s.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!