Delphi představí TECH TRUCK na výstavě IAA Užitková vozidla

17 září 2012, 0:00

Delphi Automotive představí nový koncept Tech Truck – technologie nákladních vozidel na nadcházejícím veletrhu IAA Commercial Vehicles.

Představení se koná v dnech 20-27 září v Hannoveru (stánek Delphi je v hale 17, stánek č. A08). Koncept ‘Tech Truck’ byl vyvíjen inženýrskými týmy po celé Evropě a ukazuje jak společnost Delphi pomáhá výrobcům užitkových vozidel při vývoji zelených vozidel a pomáhá řidičům být v bezpečí.

“Delphi má za sebou historii vývoje produktů, které reagují na potřeby řidičů užitkových vozidel a zároveň usnadňují výrobcům těchto vozů splnit vládní nařízení” – říká Jeffrey Owens, technický ředitel Delphi. “Naše expozice v Hannoveru zahrnuje celou řadu našich současných a budoucích technologií, které dávají řidiči pocit bezpečí a připojení a zároveň snižují dopad vozidla na životní prostředí.”

Technické novinky na IAA Commercial Vehicles Show

  • Vysokotlakové vstřikování Delphi (Heavy Duty Common Rail system) představuje průlom ve vývoji tím, že kombinuje osvědčený hardware s inovativní architekturou. Tato technologie umožňuje výrobcům splnění emisních limitů EURO VI a dalších náročných globálních limitů bez výrazných modifikaci základních motorů. Delphi již zahájil výrobu a pokračuje v práci na dalších generacích ultra vysokotlakových vstřikovacích systémů pro rok 2020 a další období.
     
  • Byl zahájen vývoj nízkonákladového common-rail vstřikování pro těžké naftové aplikace u firmy Delphi. Optimalizováno pro potřeby rozvojových trhů, nový systém využívá nejnovější technologie k poskytování nižší spotřeby paliva a k splnění příštích emisních limitů.
     
  • Zaměření k splnění EURO VI se snímači výfukových plynů naftových motorů a diagnostikou následného zpracování výfukových plynů. Snímač pevných částic Delphi (particulate matter sensor), který monitoruje výkon filtru pevných částic, kombinuje rychlou reakci a vysokou citlivost při nízké složitosti a jednoduché samodiagnostikovací schopnosti. Požadavek pro přesné ovládání dávkování močoviny má rychlý nárůst, jakož i selektivní katalytická reakce se stává stále rozšířenějším. Čidlo k měření čpavku od Delphi je první technologie, která umožňuje přímé měření čpavku na palubě vozidla.
     
  • Pomáhat užitkovým vozidlům být v souladu s legislativou v oblasti bezpečnosti a snížit počet dopravních nehod. Tyto technologie obsahují autonomní nouzové brzdění (AEB) a systém varování při opouštění jízdního pruhu (lane departure warning – LDW), které se stanou povinnou výbavou některých užitkových vozidel od 1. listopadu 2013 a pro všechny nová těžká užitková vozidla od 1. listopadu 2015. Na rozdíl od většiny konkurenčních systémů, které omezují intenzitu brzdění na 50%, systém Delphi ke zmírňování následků kolizí (collision mitigation system) používá výstupy z vlastních videí i radarových senzorů k automatickému uvedení brzdového systému na maximální účinnost, když systém zjistí, že srážka je neodvratitelná. Zadní a boční detekční systém Delphi (Rear and Side Detection System) umožňuje více funkcí, včetně detekce mrtvého úhlu, změnu jízdního pruhu a výstrahy příčného provozu. Tento cenově výhodný radar je prvním na trhu, který vykonává všechny tyto funkce pomocí frekvence 76GHz.
     
  • Optimalizace elektrické/elektronické architektury užitkových vozidel. Užitková vozidla by měla poskytnout stejné funkce a pohodlí jako osobní vozidla i při provozu v náročném prostředí. Aby se tak stalo, mnoho funkcí závisí na efektivní a spolehlivé funkci elektrických/elektronických distribučních soustav. Delphi toho dosahuje použitím vlastního systému (Velocity Tool Suite™), prostředků a software vlastní konstrukce a pomocí virtuálního modelu elektrické/elektronické architektury užitkových vozidel.
     
  • Bezdrátové nabíjení elektronických zařízení ve vozidle. Wireless Electronic Device Charging System – bezdrátový nabíjecí systém elektronických zařízení Delphi odstraní více nabíjecích kabelů v kabině vozidla a nahradí je bezpečným, pohodlným a efektivním nabíjecím systémem. Systém využívá magnetickou rezonanci, technologii, která je lepší, než tradiční pevně vázané indukční nabíjení, protože může přenášet energii na větší vzdálenosti, nevyžaduje přesné umístění zařízení a může nabíjet víc zařízení najednou.

 

Delphi předvede své “Tech Truck” pro média a zákazníky v průběhu výstavy IAA CV – užitková vozidla v hale 17, stánek číslo A08. Prezident a generální ředitel Delphi, Rodney O’Neal a prezident Delphi pro Evropu, Střední a východní Afriku, Michael Gassen, budou hosty tiskové konferenci ve středu 19. září od 9:00 do 9:30 na stánku Delphi. Navíc z vedení společnosti bude přítomen technický ředitel Jeff Owens a budou k dispozici prezidenti jednotlivých divizí. Pro více informací nebo naplánování rozhovoru prosím kontaktujte svůj obvyklý Delphi kontakt.

Tisková zpráva Delphi

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!