IVECO s týmy Team Schwabentruck a Hahn na Evropském poháru tahačů 2017 v Mostě

22 září 2017, 12:44

IVECO se letos poprvé zúčastnilo Evropského poháru tahačů 2017 jako technický sponzor dvou týmů. Team Schwabentruck reprezentuje značku IVECO posledních osm let a letos se se závodním vozidlem IVECO Stralis rozhodl soutěžit i Team Hahn.

První sobotní závod jubilejního 25. ročníku Czech Truck Prix na autodromu v Mostě, který je šestým pokračováním letošního ročníku evropského šampionátu okruhových tahačů FIA ETRC, ovládl suverénním stylem start-cíl německý jezdec Jochen Hahn na tahači IVECO Stralis. Ke skvělému výkonu mu pomohl start z Pole Position, když si v tréninku vyjel nejlepší čas. Bohužel Gerd Körber startoval až z páté řady a v závěru prvního závodu se ještě o jednu příčku propadl na desátou pozici.

Druhý závod, do něhož prvních osm jezdců z prvního klání startuje v obráceném pořadí, pro sebe rozhodl Brit Ryan Smith na MANu. Jochen Hahn se musel probíjet dopředu z osmé startovní pozice. Most je velmi náročným okruhem  na předjíždění a tak se Jochen Hahn posunul vpřed pouze o jednu příčku. Gerhard Körber skončil za Jochenem na 8. místě.

Hodně napínavých momentů se diváci dočkali také při dvou nedělních závodech trucků. První nedělní závod vyhrál Adam Lacko. Následován byl Jochenem Hahnem na tahači IVECO Stralis a bronzovou příčku bral Antonio Albacete ze Španělska. Smůlu měl Gerhard Körber, který se po startu dostal do tlačenice v první šikaně a po ráně zezadu a z boku se objevila technická závada v podobě prasklého vodního chladiče. Vinou závady na chlazení tak musel Gerd z prvního nedělního klání odstoupit.

Druhé měření sil pro sebe rozhodl Brit Shane Brereton. Jochen Hahn se po startu ze čtvrté řady posunul na šesté místo.  Skvělou stíhací jízdu předvedl Gerd Körber, který se posunul z 16. pozice až na devátou příčku. Po víkendu v Mostě je Jochen Hahn na druhé pozici a Gerd Körber na sedmé pozici v celkovém pořadí seriálu.

Výsledky po šestém kole letošního ročníku FIA ETRC:

Pořadí                   Řidič                        Počet bodů

  1. Adam Lacko                                        278
  2. Jochen Hahn                                       218
  3. Steffi Halm                                           209
  4. Norbert Kiss                                         201
  5. Antonio Albacete                                 157
  6. Sascha Lenz                                        113
  7. Gerd Körber                                          94
  8. David Vrsecky                                       73
  9. Jose Rodrigues                                     44
  10. André Kursim                                        43

Související články

SILK WAY RALLY 2017: Tým PETRONAS De Rooy IVECO zakončil závod na čtvrtém místě
SILK WAY RALLY 2017: Tým PETRONAS De Rooy IVECO zakončil závod na čtvrtém místě

21. července se konala závěrečná etapa Silk Way Rally 2017, která vedla závodníky z Alashan Youqi do Zhongwei. Stokilometrová speciální etapa naplánovaná na 22. července byla zrušena kvůli špatnému počasí. Výsledky této edice Silk Way Rally tímto byly uzavřeny.

IVECO uvedlo limitovanou edici tahačů All Blacks
IVECO uvedlo limitovanou edici tahačů All Blacks

Společnost IVECO zahájila prodej limitované edice nákladních vozidel v barvách legendárního novozélandského ragbyového týmu All Blacks. Nabídka se vztahuje na nové tahače Iveco Stralis MY2016.

Petr Cieslar stanul v čele KOMERSIA AUTO
Petr Cieslar stanul v čele KOMERSIA AUTO

Do vedení českého dealera nákladních vozidel KOMERSIA AUTO s.r.o., které letos v dubnu koupilo Iveco SpA, nastupuje nyní Petr Cieslar, který předtím dlouhodobě působil v síti Scania na Moravě.   

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!