STAHLGRUBER představuje nářadí na podvozky od firmy Wallmek

6 října 2017, 12:31

Práce na opravách podvozků automobilů jsou různé. Jedná se především o výměny ložisek, čepů a silentbloků. Velmi často je zapotřebí jak speciální přípravky, tak i velkou sílu. Zejména u nákladních automobilů. Běžnou praxí je, že pokud to alespoň trochu jde, opravovaný díl se demontuje a poté se oprava provede pomocí dílenského lisu. V jiných případech se použije osvědčené kladivo. Přesto dochází k situacím, kdy je síla lisu nedostatečná nebo údery kladiva devastující. Jako jedinečné řešení se proto jeví speciální nářadí švédské firmy Wallmek.

Hydraulicky_valec_Wallmek

V čem spočívá jedinečnost nářadí Wallmek? Pro manipulaci s přípravky se používá hydraulický válec s úderovou hlavou. Vzniká tím unikátní spojení síly hydrauliky a rázu vytvořenému úderem kladiva. Tento dodatečný ráz bývá velmi často rozhodujícím faktorem pro demontáž velmi zalehlých ložisek, silentbloků nebo čepů. Velkou výhodou je rovněž fakt, že většinu prací lze provést přímo na vozidle a tím odpadá mnoho zdlouhavých a nevyzpytatelných operací spojených s demontáží příslušných dílů pro práci na dílenském lisu.

Hydraulické válce Wallmek, jsou v nabídce v rozpětí od 8,5 t do 45 t. Je důležité si všímat piktogramů uvedených u každého přípravku, kde je znázorněn údaj o maximálně povolené zátěži. Nelze použít na přípravek s únosností např. 18t válec 45t.

Veškeré informace a nabídku tohoto nářadí najdete v katalogu: Speciální nářadí na podvozky Vigor, který je ke stažení ZDE.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!