Slavnostní odhalení vozů AVIA emisní třídy EURO 6

13 září 2017, 14:34

V úterý 5. září se v areálu společnosti AVIA uskutečnilo slavnostní odhalení vozů AVIA a otevření výrobního areálu. Představení nového vozu AVIA řady D emisní třídy Euro 6 s obchodním názvem INITIA se kromě managementu holdingu CZECHOSLOVAK GROUP (CSG) zúčastnila řada hostů v čele se starostkou Přelouče Irenou Burešovou, primátorem Pardubic Martinem Charvátem, hejtmanem Pardubického kraje Martinem Netolickým či náměstkem ministra průmyslu a obchodu Tomášem Novotným.

Zahajovací show, která předcházela slavnostnímu odhalení nových vozů AVIA, znázorňovala znovuoživení značky AVIA, která se probouzí k letu stejně jako pták s roztaženými křídly v tradičním logu společnosti. Taneční představení v čele s baletkou Národního divadla Pavlínou Červíčkovou symbolicky propojovalo dva živly: vzduch a zemi. Živly, které hrají podstatnou roli v historii společnosti AVIA. V minulosti se jednalo o výrobu letadel, dnes o produkci špičkových nákladních vozů.

Související články

Představení nového vozu AVIA
Představení nového vozu AVIA

Přijďte se podívat do areálu AVIA do Přelouče. Den otevřených dveří u příležitosti představení nových vozů AVIA proběhne v pátek 8. září od 14 do 18 hodin v areálu AVIA, Tovární 1553.

Nový areál Avie v Přelouči navštíví lidé z regionu
Nový areál Avie v Přelouči navštíví lidé z regionu

Nová historie vozů AVIA se bude psát v Pardubickém kraji, konkrétně v Přelouči. Oficiální spuštění výroby se plánuje na podzim tohoto roku. I přesto bude mít veřejnost tohoto regionu možnost nakouknout 21.6. do areálu při setkání s PharmDr. Jiřím Skalickým, Ph.D., poslancem Parlamentu ČR a členem výboru pro obranu.

Nová AVIA Euro 5 se představila na veletrhu CTT Moskva
Nová AVIA Euro 5 se představila na veletrhu CTT Moskva

V úterý, 30. 5., se na stavebním veletrhu CTT Moskva představila nová AVIA Euro 5. Jedná se o předehru k chystanému představení automobilu AVIA Euro 6 v České republice.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!