Nová AVIA Euro 5 se představila na veletrhu CTT Moskva

7 června 2017, 12:27

V úterý, 30. 5., se na stavebním veletrhu CTT Moskva představila nová AVIA Euro 5. Jedná se o předehru k chystanému představení automobilu AVIA Euro 6 v České republice.

nová AVIA Euro 5

CTT Moskva je vedoucí stavební veletrh ve východní Evropě nabízející komplexní přehlídku inovativního stavebního vybavení, strojů a technologií. Veletrhu CTT se účastní přes 500 vystavovatelů z 27 zemí na ploše 65.000 m2. Veletrh navštěvuje 20.000 registrovaných návštěvníků z 60 zemí.

Automobilka AVIA zde prezentovala vozidlo AVIA D120 Euro 5 v provedení 4×2, které svou konfigurací představuje pro zákazníky preferovaný produkt v kategorii středních nákladních a užitkových vozidel v regionu východní Evropy. Zároveň tím došlo ke zveřejnění faceliftu tradičního českého automobilu, jehož výroba se letos obnovuje poté, co ji předcházející zahraniční vlastník automobilky ukončil v roce 2012.

nová AVIA Euro 5

V Moskvě vystavovaný automobil je vybaven čtyřválcovým motorem Cummins ISB 4.5E5 207 o objemu 4462 cm3 a výkonu 152 kW (207 k) a manuální 6stupňovou převodovkou ZF6S850. Celková hmotnost vozidla je 11.990 kg.

Zahájení sériové výroby se plánuje na podzim letošního roku v Přelouči, kam se výroba postupně stěhuje z areálu v pražských Letňanech.

Související články

Automobilka AVIA začne vyrábět nová vozidla v Přelouči
Automobilka AVIA začne vyrábět nová vozidla v Přelouči

Před pár měsíci holding CZECHOSLOVAK GROUP koupil společnost AVIA, která se tak stala druhou tradiční automobilkou v portfoliu skupiny vedle kopřivnické Tatry. AVIA se nyní pilně připravuje na obnovení výroby středních nákladních automobilů. Nové vozy budou vyjíždět z výrobního podniku holdingu ve východočeské Přelouči. Holding CZECHOSLOVAK GROUP (CSG) majetkovým vstupem do automobilky AVIA potvrdil svou […]

Holding CZECHOSLOVAK GROUP koupil od indických vlastníků automobilku Avia
Holding CZECHOSLOVAK GROUP koupil od indických vlastníků automobilku Avia

Holding CZECHOSLOVAK GROUP (CSG) koupil od indické společnosti Ashok Leyland Motors letňanskou automobilku Avia. Předmětem akvizice je letňanský podnik a práva ke slavné české značce, která v roce 2019 oslaví 100 let existence. Akvizice letňanského podniku a značky Avia plně odpovídá strategii CSG investovat do podniků tradičního československého průmyslu. Avia má potenciál stát se dalším […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!