Motory společnosti Scania poslední generace Euro 6 V8 snižují spotřebu paliva

15 června 2017, 20:03

Společnost Scania představuje novou generaci motorů Euro 6 V8, která stanovuje nový standard v oblasti spotřeby pohonných hmot. Tato nová generace motorů je reakcí společnosti Scania na sílící vývojový trend, jímž odvětví automobilové dopravy směřuje k těžším a delším nákladním soupravám, a znamená nový mezník v konstrukci motorů této společnosti.

SCANIA 16.4-LITRE V8 ENGINE
SCANIA 16.4-LITRE V8 ENGINE

Nové motory s výkonem 520, 580 a 650 koňských sil se řadí po boku motoru o výkonu 730 k a zákazníkům nabízejí optimální sílu, odolnost a úspornost pro maximální výkon na cestě. Všechny nové motory V8 se vyznačují vyspělým technickým řešením, které přispívá k omezení hmotnosti vozidla, zvýšení jeho provozuschopnosti a ke snížení spotřeby paliva o přelomových 7 až 10 procent.

Soupravy vozidel s vyšší celkovou hmotností tahače a přívěsu jsou klíčovým faktorem, který dokáže odstartovat vývojový posun k chytřejší dopravě,“ říká Alexander Vlaskamp, první viceprezident pro prodej a marketing společnosti Scania Trucks. „Jsou také příčinou trendů, které směřují k vyšší poptávce po výkonnějších motorech nákladních automobilů.“

Myšlenkovým základem této nové nabídky společnosti Scania je závazek rozvoje trvalé udržitelnosti automobilové dopravy, jakkoli motory třídy V8 byly pro tvorbu vysoce efektivních řešení nákladní dopravy přínosem vždy. Společnost se vždy soustředila na dosažení co nejnižších hodnot emisí oxidu uhličitého na přepravenou tunu, což souvisí s tím, že stejného přepravního výkonu lze dosáhnout s menším počtem nákladních vozidel.

Od okamžiku, kdy společnost Scania před téměř padesáti lety představila svůj první motor třídy V8, je tato rodina motorů favoritem zákazníků s vysokými požadavky na kvalitu. Ačkoli se na trhu od té doby objevily další vysoce výkonné motory, žádný z nich nebyl natolik robustní a přitažlivý, aby ohrozil ikonickou pozici, kterou si burácející motory Scania s označením V8 vysloužily u zkušených řidičů nákladních vozidel na celém světě.

Tato nejnovější generace motorů je jasným důkazem toho, že společnost Scania – byť s renomé legendy – neusíná na vavřínech. Společnost dál a neúnavně vyvíjí svá řešení, která jí umožňují udržet ty nejvyšší standardy produktivity, potěšení z jízdy a atraktivity.

Související články

Vodík jako palivo budoucnosti?
Vodík jako palivo budoucnosti?

Elektrifikace, automatizace, hybridy a různá alternativní paliva přitahují velkou pozornost. Mohlo by se zdát, že ve stínu všech těchto možností zůstala technologie vodíkových palivových článků.

Soutěž Autoopravář Junior 2017 pod patronací Scanie
Soutěž Autoopravář Junior 2017 pod patronací Scanie

Scania myslí na budoucnost, a proto se snaží podporovat a motivovat mladé autoopraváře. Scania, společně s firmami Bosch a Škoda Auto a.s., tak byla opět hlavním partnerem soutěže Autoopravář Junior 2017.

Projekty elektrifikace Scania: od hybridů po bezdrátové nabíjení
Projekty elektrifikace Scania: od hybridů po bezdrátové nabíjení

Scania pracuje na několika projektech, které mají pomoci zvýšit používání elektrifikovaných vozidel v městské i dálkové přepravě. Všechna hybridní vozidla Scania splňují emisní normu Euro 6.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!