DB Schenker zapojil do doručování hraček roboty

4 května 2017, 11:41

Dnes objednáte, nejpozději zítra doručíme. Roboti a automatizované balení zásadně mění způsob, kterým DB Schenker organizuje online objednávky pro největší skandinávský e-shop s hračkami a dětským oblečením Lekmer.com.

Ve švédském logistickém centru Arlandastad nedaleko Stockholmu to vypadá jako v taneční škole robotů. Na ploše 6.000 m2 se pohybuje 65 robotů, do krychle tvarovaných vozítek, kteří vyzvedávají regály, v nichž je uloženo objednané zboží a převáží ho k jedné ze sedmi pracovních stanic.

Roboti dokáží manévrovat v mnohem menších prostorech než vysokozdvižné vozíky, takže ušetří až 20% prostoru. Navíc ke svému provozu nepotřebují vytápěné a osvětlené prostory, takže stačí topit a svítit jen tam, kde jsou pracovní stanice pro zaměstnance.

Robot se řídí cestovním rozkazem a QR kódy
Systém CarryPick  neustále zpracovává objednávky zákazníků. Ty potom převádí na „cestovní pokyny“, podle kterých vysílá roboty pro jednotlivé regály. Robot si cestu k regálu najde díky pravidelné síti QR kódů, kterými je poseta podlaha logistického centra. Díky robotům je hračka ze skladu připravena k vyzvednutí s bleskovou rychlostí.

„Rychlost je základem e-commerce. S více než 60 roboty a 1.500 pohyblivými regály jsme schopni spravovat přes 30 tisíc různých položek zboží, a to 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. Tímto způsobem dokážeme zpracovat až 40 tisíc objednávek denně,“ upřesňuje kapacity Anders Holmberg, manažer pro strategické řízení zodpovědný za CarryPick.

Videoukázka systému CarryPick

 

Související články

DB Schenker nabídne pracovní poměr pro více než stovku zaměstnanců v Mladé Boleslavi
DB Schenker nabídne pracovní poměr pro více než stovku zaměstnanců v Mladé Boleslavi

Až 130 pracovních míst na trvalý pracovní poměr nabízí mezinárodní logistická společnost DB Schenker ve svém skladu v D+D Parku v Mladé Boleslavi – Kosmonosích. Na své budoucí pracoviště se zájemci mohou přijít podívat v rámci Dní otevřených dveří 29. 3., 6. 4., nebo 19. 4. 2016.

Stanovisko DB Schenker k evidenci tržeb při výběru dobírek u zákazníka
Stanovisko DB Schenker k evidenci tržeb při výběru dobírek u zákazníka

Dovolte nám, abychom Vás seznámili se stanoviskem společnosti SCHENKER spol. s r.o. týkající se elektronické evidence tržeb (EET) při doručování zboží na dobírku, kdy dle našeho názoru povinnost na evidenci tržeb nevzniká.

DB Schenker a MAN se dohodli na projektu seskupování vozidel – platooningu
DB Schenker a MAN se dohodli na projektu seskupování vozidel – platooningu

Poskytovatel logistických služeb a výrobce nákladních vozidel zahájili spolupráci pro využívání vysoce moderních kamiónů na německé dálnici A9. Strany podepsaly memorandum o spolupráci.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!