Ewals prodlužuje smlouvu s Goodyearem na pneumatiky

4 dubna 2017, 11:21

Přední poskytovatel logistických služeb – Ewals Cargo Care – si jako svého dodavatele nákladních pneumatik opět zvolil společnost Goodyear a rozhodl se tak pro pokračování více než dvacetileté vzájemné spolupráce. Smlouva platná na celém území Evropy zahrnuje dodávky pneumatik pro 3.000 návěsů a 550 tahačů společnosti, ale také celou škálu podpůrných služeb pod značkou Goodyear FleetFirst.

„Balíček celoevropských služeb v oblasti pneumatik, který je propojen s monitorovacím programem na internetu, naprosto přesně vyhovuje našim potřebám. Z tohoto důvodu budeme i nadále pracovat se společností Goodyear, s níž spolupracujeme už přes dvacet let,“ řekl Bart Van Rens, manažer Ewals Fleetcontrol. „Naše spolupráce s Goodyearem je poměrně dynamická. V minulosti jsme společně pracovali na vývoji pneumatik 435/50R19.5 a v novější době zase na zavedení její verze se zabudovaným čipem RFID. Jsme přesvědčeni o tom, že technologie RFID zlepšuje dohled nad našimi pneumatikami a logicky nám tak bude šetřit náklady. Další velký pokrok při monitorování našeho vozového parku představuje aplikace Goodyear ‚eJob’. Umožňuje nám získávat okamžité informace o všech probíhajících pracích, protože díky ní mohou všechny evropské servisy do systému po dokončení práce vkládat data prostřednictvím tabletu. Cítíme uspokojení nad tím, že prodloužení smlouvy povede k úspěšnému pokračování našeho partnerství a spolupráce.“ 

Většinu návěsů společnosti Ewals tvoří megatrailery o objemu 100 m3. Goodyear na ně dodává optimalizované návěsové pneumatiky KMAX T RFID (radiofrekvenční identifikace) s vysokým kilometrovým proběhem a se zabudovaným mikročipem. To má pro pneuhospodářství společnosti Ewals velký význam, protože mikročipy přímo komunikují s internetovým programem společnosti Goodyear pro správu pneumatik FleetOnlineSolutions. Mezi výhody, které z toho plynou, patří kratší nucené odstávky, účinnější správa pneuhospodářství a vyšší bezpečnost provozu. Kontrakt pokrývá i dodávky pneumatik jiných rozměrů včetně dalších optimalizovaných pneumatik KMAX s vysokým kilometrovým proběhem. Návěsy provozované v severských zemích jsou navíc v zájmu vysoké bezpečnosti v zimních podmínkách vybavovány zimními pneumatikami Goodyear ULTRA GRIP MAX.

Služby pro společnost Ewals zajišťuje celoevropská síť společnosti Goodyear TruckForce s více než dvěma tisíci servisů. Zahrnují i non-stop asistenční službu ServiceLine a inovativní program na správu pneuhospodářství FleetOnlineSolutions.

„Těší nás, že naše dlouholeté spojení se společností Ewals bude pokračovat i nadále,” řekl Waldek Jarosz, ředitel úseku Fleet Solutions společnosti Goodyear v Evropě, na Blízkém východě a v Africe. „Goodyear a Ewals jsou partneři, jejichž spolupráce vždy přinášela a bude i do budoucna přinášet obrovský přínos pro obě strany. Nejsme pro Ewals jen dodavatelem pneumatik a s nimi spojených služeb, dohromady jsme spolupracovali také na vývoji nových nákladních pneumatik. Výsledek společného vývoje se pak velice osvědčil jako novátorské řešení, které společnosti Ewals napomohlo zvýšit efektivitu jejího vozového parku a snížit provozní náklady.”

Ewals Cargo Care má 49 kanceláří v 13 evropských zemích a je jedničkou na trhu logistiky dodávek pro automobilový průmysl. Pro automobilové odvětví jsou klíčové dodávky just-in-time, proto je pro společnost Ewals zásadním faktorem spolehlivost. Pneumatiky a jejich údržba jsou tak pro její úspěch naprosto prvořadé. Prémiové výrobky značky Goodyear a její novátorská řešení a dedikované služby společnosti Ewals pomohou, aby mohla v úspěšném kursu dále pokračovat.

Související články

Team De Rooy na pneumatikách Goodyear na stupních vítězů
Team De Rooy na pneumatikách Goodyear na stupních vítězů

Holanďan Gerard De Rooy za volantem vozu číslo 500 – kamionu Iveco Powerstar 4x4s vybaveného standardními off-roadovými pneumatikami Goodyear ORD – a Argentinec Federico Villagra v kamionu s číslem 502 překonali 8.500 kilometrů náročného terénu, aby nakonec skončili těsně za dvěma ruskými kamiony Kamaz.

Goodyear vyvinul mobilní aplikaci eCasing Mobile
Goodyear vyvinul mobilní aplikaci eCasing Mobile

Společnost Goodyear dále zdokonaluje svůj úspěšný systém správy protektorů eCasing a zavádí pro něj mobilní aplikaci eCasing Mobile. Aplikace uživatelům umožňuje pohodlnější a rychlejší přístup do systému z mobilního telefonu a zvyšuje tak vyšší účinnost v celém řetězci protektorování pneumatik nákladních vozidel.

Pneumatiky FUELMAX a KMAX snižují celkové náklady na vlastnictví vozidla
Pneumatiky FUELMAX a KMAX snižují celkové náklady na vlastnictví vozidla

Španělský dopravce Marcotran vyčíslil úspory, které mu přinášejí nákladní pneumatiky Goodyear FUELMAX a KMAX. Při svých vlastních srovnávacích testech dospěl k závěru, že na určitých trasách může při použití pneumatik FUELMAX ušetřit ročně téměř 1.000 eur na jedno vozidlo, zatímco pneumatiky KMAX mu přinášejí díky vysokému kilometrovému proběhu úspory na jiných trasách.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!