Team De Rooy na pneumatikách Goodyear na stupních vítězů

31 ledna 2017, 19:28

Holanďan Gerard De Rooy za volantem vozu číslo 500 – kamionu Iveco Powerstar 4x4s vybaveného standardními off-roadovými pneumatikami Goodyear ORD – a Argentinec Federico Villagra v kamionu s číslem 502 překonali 8.500 kilometrů náročného terénu, aby nakonec skončili těsně za dvěma ruskými kamiony Kamaz.

Naším cílem byly letos alespoň stupně vítězů a na ty jsme dosáhli. Měli jsme zkrátka jeden špatný den a to se prostě stane. Třetí místo považuji za přijatelné,” řekl Gerard De Rooy. „Rozhodujícím faktorem je na Dakaru navigace. Je v pořádku, že je těžká. Má taková být. Líbilo se mi, jak se všechno každý den měnilo, protože každý dělal chyby. Ale chvílemi to bylo až příliš těžké, protože nebylo jasné, co vlastně pořadatelé zamýšleli. Pneumatiky sehrávaly jako vždy klíčovou roli, ale vzhledem k panujícím povětrnostním podmínkám byla letos jejich výkonnost ještě důležitější než jindy. Díky našemu pokračujícímu partnerství se značkou Goodyear měl náš tým pro úspěch v nejnáročnějším závodě světa nejlepší možné pneumatiky a vyladění.”

Goodyear De Rooy Dakar 3rd Place

Pro soutěžní kamiony tým De Rooy opět sáhl po terénních pneumatikách 375/90R22.5 Goodyear ORD, zatímco doprovodná vozidla obul do pneumatik Goodyear Omnitrac MSD II pro smíšené použití. Volba pneumatik vycházela z toho, že loni těsná spolupráce týmu De Rooy a značky Goodyear Gerardovi De Rooyovi vynesla první a Federiku Villagrovi třetí místo v závodě. Goodyear má radost z dlouhodobého a úspěšného partnerství s Team De Rooy a i letos intenzivně pracoval na tom, aby pro kamiony zajistil nejlepší možnou kombinaci pneumatik a nastavení.

Goodyear De Rooy Dakar 2017 2

„Blahopřejeme Gerardovi De Rooyovi k umístění na stupních vítězů. Hrozné podmínky, které letos museli účastníci přestát, včetně úplně odplavených silnic nebo komunikací pod hlubokým nánosem bahna, jen podtrhly, jak moc jsou pneumatiky v tomto závodě důležité,“ řekl Benjamin Willot, ředitel marketingu nákladních pneumatik Goodyear v Evropě, na Blízkém východě a v Africe. „Jsme hrdí na to, že Gerardovi a jeho týmu opět poskytujeme podporu, a to nejen v podobě našich výrobků, ale i ze strany našich inženýrů, kteří tvrdě pracovali v zákulisí, aby zajistili, že kamiony týmu De Rooy budou mít co nejlepší záběr a co nejspolehlivější a nejlépe vyladěné obutí na závod, který je bezpochyby nejnáročnější zkouškou pneumatik na celém světě.“

Související články

Goodyear vyvinul mobilní aplikaci eCasing Mobile
Goodyear vyvinul mobilní aplikaci eCasing Mobile

Společnost Goodyear dále zdokonaluje svůj úspěšný systém správy protektorů eCasing a zavádí pro něj mobilní aplikaci eCasing Mobile. Aplikace uživatelům umožňuje pohodlnější a rychlejší přístup do systému z mobilního telefonu a zvyšuje tak vyšší účinnost v celém řetězci protektorování pneumatik nákladních vozidel.

Členové týmu IVECO se na Dakaru 2017 opět umístili mezi nejlepšími závodníky
Členové týmu IVECO se na Dakaru 2017 opět umístili mezi nejlepšími závodníky

Gerard de Rooy z týmu PETRONAS De Rooy IVECO, který usedl za volant vozu IVECO Powerstar s číslem 500, se umístil na konečném třetím místě. Tento závodník má za sebou téměř 9.000 kilometrů velmi obtížných cest vedoucích mnoha státy Jižní Ameriky.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!