Cesta autobusem na lyže do Rakouska se prodraží

31 ledna 2017, 22:47

Mysleli jste si, že když pojedete lyžovat do rakouských Alp českým autobusem, tak ušetříte? To se bohužel stává minulostí. Rakousko je dalším státem, který požaduje dodržování směrnice o vysílání pracovníků, tedy vyplácení rakouské minimální mzdy řidičům, a to v nákladní i v autobusové dopravě.

Ta je samozřejmě podstatně vyšší než v České republice a společně s jejím vynucováním čeká české dopravce další obrovský nárůst administrativy.

Je nepochybné, že ochranářská opatření skrytá za boj proti sociálnímu dumpingu ohrozí konkurenceschopnost všech silničních dopravců z chudších zemí Evropské unie. Šikana spojená s minimální mzdou v Německu, Francii a nejnověji též v Rakousku a patrně i v Holandsku dopadá nejen na dopravní firmy provozující kamionovou i autobusovou dopravu, ale bohužel ji zaplatí všichni její uživatelé. Nezbývá než se připravit na zvýšení cen i u všech autobusových zájezdů ať již k moři, za poznáním či na hory.

Související články

Rozšíření mýta musí být podle vládního prohlášení
Rozšíření mýta musí být podle vládního prohlášení

Ministerstvo dopravy předkládá vládě informaci o rozšíření mýtných úseků od roku 2020. Materiál se bohužel snaží vyhovět zadání sestavenému koaličními experty, kteří se ovšem obešli bez jakékoliv analýzy a dospěli k názoru, že těch nových kilometrů silnic I. nebo II. třídy má být alespoň 850.

ČESMAD BOHEMIA: Francie ukončila volný pohyb osob a zboží
ČESMAD BOHEMIA: Francie ukončila volný pohyb osob a zboží

1. července vstupuje ve Francii v platnost zákon nazývaný Loi Macron, kterým de facto Francie ruší dohody o volném pohybu osob, zboží a služeb.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!