3. ročník Scania Ecolution Cup ocenil nejlepší řidiče

15 prosince 2016, 9:06

První prosincovou sobotu se v Praze konal už třetí ročník soutěže Scania Ecolution Cup. Potkali se tu nejlépe hodnoceni řidiči vozidel Scania, kteří dosahují nejlepší jízdní výsledky v České republice. Obdrželi pozvání na přátelské sportovní utkání v prostorách motokárové dráhy Praga Arena.

z1Jezdilo se na čas, na rozdíl od každodenní praxe řidičů tak požadavky nízké spotřeby šly výjimečně stranou. Neformální akce pod hlavičkou programu Scania Ecolution je také vyjádřením poděkování špičkovým řidičům, kteří hrají důležitou roli ve snižování spotřeby paliva a emisí.

Ecolution je komplexní produkt,“ vysvětluje Matěj Venhoda, Connected Services & Solutions Manager CER. „Je to konfigurace vozidla nastavená na daný typ transportu zákazníka. Následně je to školení pro řidiče, jak s tímto vozidlem pracovat a pak probíhá na měsíční bázi koučink, kdy jsme ve spojení s konkrétním řidičem na konkrétním vozidle. Děje se tak formou konzultací a diskuze. Poskytujeme zpětnou vazbu, co je dobré a kde je prostor pro zlepšení.“  Na kvartální bázi se uskutečňuje komunikace s dopravcem – majitelem vozidla. Vyhodnocují se dosažené výsledky, na základě kterých lze stanovit, co bude dál. Přínosnost komplexně zaměřeného programu a lepší palivovou hospodárnost, doprovázenou snižováním emisí CO2, potvrdili účastníci závodu. Tuto zkušenost Scania nabízí všem zákazníkům.

V současnosti máme v porovnání s konkurencí jedno z nejlepších aut. To auto není jenom o hardwaru ale i o softwaru,“ přibližuje Radek Liška, Services Director CER. „Máme nejširší síť servisů v rámci České republiky, Slovenska a Maďarska. Samozřejmě, není to jenom o okamžiku, kdy auto potřebuje opravit, ale máme i dodatečné služby. Nabízíme tréningy řidičů a máme velký tým školitelů ve všech třech zemích. Je to o tom, že ten hardware se snažíme nabízet tak, aby byl používán optimálním způsobem. Kdokoli s ním jezdí, by měl být dopředu trénován tak, aby auto dosahovalo optimálních výsledků. S tímto cílem nabízíme koučingy řidičů a další služby.“ Středobodem tohoto snažení je pro společnost Scania vždy zákazník, klíčem individualizovaná spolupráce s řidičem a majitelem vozidla.

z3z2

Po roce se v Praze potkali ti nejlepší z nejlepších. Utkali se v tvrdém, ale férovém klání, které mohl vyhrát jenom jeden – ten nejrychlejší. Po prvotním tréninku a kvalifikaci následovala soutěž nejúspěšnější desítky se společným startem. V konkurenci třiceti řidičů zvítězil řidič HOPI s.r.o. – Vladimír Viorel, kterému i z tohoto místa blahopřejeme. S prázdnou ale neodcházel nikdo. Všichni zúčastněni si odnesli medaile za nejlepší výsledky bodované jízdy v rámci programu Scania Ecolution.

Letos zavítal Ecolution Cup také na Slovensko. Jezdilo se na elektrických motokárách v bratislavské hale MAX60 s nulovými emisemi CO a CO2. Řidiči si pochvalovali zážitek z jízdy, kdy výjimečně kritériem úspěchu nebyla spotřeba a plynulá jízda, ale co nejkratší čas.

Související články

Autobusy Scania na veletrhu CZECHBUS 2016
Autobusy Scania na veletrhu CZECHBUS 2016

Společnost Scania se v listopadu účastnila středoevropského veletrhu autobusů, hromadné dopravy, garážové a servisní techniky – CZECHBUS 2016. Jeho 6. ročník se již tradičně konal na výstavišti v Praze – Holešovicích.

Předběžná zpráva společnosti Scania za období leden – září 2016
Předběžná zpráva společnosti Scania za období leden – září 2016

Scania uveřejnila své výsledky hospodaření za souhrn prvních devíti měsíců roku 2016.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!