Nový MAJOR HS, vánoční dárek od ZETORU

14 prosince 2016, 11:40

Do Vánoc zbývá ještě několik dní, společnost ZETOR TRACTORS a.s. však již nyní nadělila zemědělcům a farmářům předčasný dárek. Představila zbrusu nový model traktoru nazvaný MAJOR HS. Nový stroj rozšiřuje modelovou řadu MAJOR, a splňuje tak požadavky náročnějších zákazníků, kteří hledají u této kategorie strojů větší komfort a nízké provozní náklady.

Modelová řada MAJOR byla uvedena na trh v roce 2013. Okamžitě od svého uvedení se stala u zákazníků jednou z nejoblíbenějších, a to díky konstrukční jednoduchosti, univerzálnosti stroje, spolehlivosti, odolnosti a nízkým provozním nákladům.

20161213_MAJOR HS 3

„Modelová řada Major dosud nabízela jen jeden typ stroje se čtyřválcovým motorem a výkonech 61 nebo 76 koní. Mechanická převodovka s 12 rychlostmi vpřed a 12 vzad, maximální rychlostí 30km/h a mechanická hydraulika s ručním ovládáním dělala MAJOR jednoduchým, ale odolným pomocníkem při práci,“ říká Robert Todt, obchodní a marketingový ředitel ZETOR TRACTORS a.s.

ZETOR v prosinci letošního roku rozšiřuje modelovou nabídku a na trh uvádí nový stroj nesoucí označení MAJOR HS. Stávající model MAJOR bude nově označován jako MAJOR CL.

Nový MAJOR HS využívá osvědčený a prověřený čtyřválcový motor se zdvihovým objemem 2,9 litrů a výkonem 76 koní. Základní inovací stroje je převodovka o rozsahu 24 rychlostí vpřed a 12 rychlostí vzad. Čtyři stupně převodovky jsou doplněny třemi skupinami a dvoustupňovým násobičem krouticího momentu (PowerShift). MAJOR HS je navíc vybaven hydraulickým reverzorem (PowerShuttle), který umožňuje změnu směru jízdy i pod zatížením. Maximální rychlost nového stroje je o 10km/h vyšší oproti základnímu modelu CL a dosahuje 40km/h. Minimální rychlost je pak 0,5km/h. V pracovním rozsahu od 4 do 12km/h nabízí MAJOR HS 6 rychlostních stupňů. Stroj dále disponuje hydraulikou s mechanickou regulací, která se vyznačuje nadstandardně vysokou zvedací silou (až 33kN, 3.300kg), ale i plynulou regulací spouštění, včetně funkce uzamknutí hydrauliky v transportní poloze.

20161213_MAJOR HS 6

Kabina stroje poskytuje obsluze již tradičně dostatek prostoru a místa. Díky novému sloupku řízení, který je polohovatelný ve dvou směrech společně s volantem, nové přístrojové desce a novému pohodlnějšímu sedadlu s horizontálním natáčením, je práce se strojem mnohem komfortnější. Ovládací prvky stroje v kabině jsou umístěny tak, aby vyhovovaly obsluze a byly jednoduše a okamžitě k dispozici. MAJOR HS je vybaven i sedadlem pro spolujezdce, má více úložných prostor a nová přístrojová deska umožňuje nastavit sledování dílčích parametrů. Osm pracovních světel pak zajišťuje dostatečné osvětlení plochy kolem stroje při práci ve tmě, či v šeru.

MAJOR HS je vybaven natáčecími předními blatníky, čímž se výrazně zmenšil poloměr otáčení na úroveň 3,9 m. Jedná se tak o obratný traktor, který najde své uplatnění i v  omezených prostorech. V rámci svého předpokládaného uplatnění (v živočišné výrobě) je stroj nabízen i s předními nakladači ZETOR SYSTEM.

20161213_MAJOR HS 13

„Větší palivová nádrž o obsahu 120 l umožňuje, aby stroj pracoval delší čas bez prostojů,“ říká Robert Todt a dodává: „Nový MAJOR HS je všestranným pomocníkem, který najde své uplatnění jak na malých, tak i středních farmách v živočišné i rostlinné výrobě, případně v komunálních službách. V rámci vývoje jsme vyslyšeli přání a připomínky našich klientů. Stroj splňuje požadavky náročnějších zákazníků, kteří hledají komfortní řešení a větší variabilitu stroje.“

Nové stroje budou zákazníkům nabízeny v rámci celé obchodní sítě. Výroba strojů bude zahájena po novém roce a v průběhu prvního kvartálu roku 2017 budou stroje dodány prvním majitelům. Uvedením nového MAJORU HS na trh dochází k rozšíření celkové produktové nabídky značky ZETOR na 4 modelové řady a 9 modelů.

Tisková zpráva Zetor Tractors

Související články

ZETOR FINANCE nabízí snadné financování zemědělské techniky
ZETOR FINANCE nabízí snadné financování zemědělské techniky

Produkt ZETOR FINANCE nabízí bezúročný úvěr, se kterým nejsou spojené žádné další administrativní poplatky. Financování traktorů ZETOR s nulovým navýšením, tedy úrokem 0% p.a., je umožněno už při 0% akontaci. Splátky lze rozložit na  12 až 72 měsíců pro zákazníky ze Slovenska, či na 24 až 70 měsíců pro zákazník z Česka. Mezi finanční nástroje využívané k této službě […]

Traktorista zdolal Alpy na historickém ZETORU 25
Traktorista zdolal Alpy na historickém ZETORU 25

Martin Havelka dosáhl opět velkého úspěchu. Poté co na začátku léta podnikl se svým traktorem ZETOR 25 čtyřdenní cestu do Polska na sraz traktorových veteránů, pokořil nadšený traktorista další výzvu. Tentokrát zdolal nejvyšší místo v Evropě, kam lze dojet s traktorem. S historickým strojem vyjel na vrchol Grossglockner Hochalpenstrasse ve výšce 2.450 metrů nad mořem.

FORTERRA HD finalistou evropského ocenění Tractor of the year 2017
FORTERRA HD finalistou evropského ocenění Tractor of the year 2017

Prestižní celoevropská soutěž Tractor of the year 2017 oznámila vítěze v jednotlivých kategoriích. Slavnostní vyhlášení proběhlo v rámci mezinárodního zemědělského veletrhu EIMA v italské Bologni. Do finále soutěže se poprvé v historii probojovala i značka ZETOR reprezentovaná inovovaným modelem ZETOR FORTERRA HD 140, který se zařadil po bok šesti nejúspěšnějších finalistů v kategorii Tractor of […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!