Traktorista zdolal Alpy na historickém ZETORU 25

16 listopadu 2016, 17:10

Martin Havelka dosáhl opět velkého úspěchu. Poté co na začátku léta podnikl se svým traktorem ZETOR 25 čtyřdenní cestu do Polska na sraz traktorových veteránů, pokořil nadšený traktorista další výzvu. Tentokrát zdolal nejvyšší místo v Evropě, kam lze dojet s traktorem. S historickým strojem vyjel na vrchol Grossglockner Hochalpenstrasse ve výšce 2.450 metrů nad mořem.

1

Traktorista Martin Havelka se rozhodl se svým historickým traktorem Z 25 zdolat další výzvu. Po 800kilometrové cestě k Baltskému moři do Polska se na začátku září rozhodl pro další dobrodružství. Na nejvýše položené místo v Evropě, kam je možné dostat se pomocí dopravního prostředku, dojel na kolech legendárního traktoru 17. září. 2016. Se svým veteránem se Martin Havelka vydal na 36kilometrovou jízdu, během které překonal strmé kopce, nepříznivé počasí, sníh a spoustu dalších překážek. Na Grossglockner Hochalpenstrasse v rakouských Alpách se vydal společně s dalšími 550 účastníky tradičního srazu traktorů Oldtimer Traktoren WM am Großglockner.

20161115_Havelka v Rakousku 4 Letos se konal v rakouské obci Bruck již 15. ročník tohoto srazu a poprvé v historii se setkání účastnil český zástupce. Grossglocknerská vysokohorská silnice, která propojuje obec Bruck s obcí Heiligenblut, leží v nadmořské výšce 2.571 metrů. Všichni účastníci tak museli na svých strojích zdolat více než kilometr a půl nadmořské výšky.

Traktor ZETOR 25 byl prvním traktorem, který byl v Brně pod značkou ZETOR vyroben. Do roku 1962 se pak vyrobilo téměř 160.000 kusů tohoto stroje, z nichž 97.000 kusů bylo určeno pro vývoz.

20161115_Havelka v Rakousku 1

Tisková zpráva Zetor Tractors

Související články

ZETOR představuje modernizovanou modelovou řadu PROXIMA
ZETOR představuje modernizovanou modelovou řadu PROXIMA

Modernizované motory a upravený design, to vše právě přináší rodina modernizovaných traktorů modelové řady PROXIMA. Světová premiéra strojů proběhla v Polsku u příležitosti slavnostního představení nového sídla.

Inspirace přírodou a hra s fantazií, to jsou kalendáře pro rok 2017
Inspirace přírodou a hra s fantazií, to jsou kalendáře pro rok 2017

Společnost ZETOR TRACTORS a.s. uvádí na trh nové edice kalendářů pro rok 2017. První z nich představuje průřez produktovým portfoliem červených traktorů a druhá, limitovaná edice představí 12 nedořečených příběhů, které si pohrají s fantazií diváka. Kalendáře budou v prodeji od 20. října.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!