Šumivá logistika z regionu CHAMPAGNE

14 prosince 2016, 11:33

Mezinárodní logistický provider DACHSER zabezpečuje ve svém skladu na severu Francie logistiku pro šampaňské. Každý rok zde odbaví zásilky s téměř 13 miliony lahví šumivého vína a dalšími destiláty z regionu Champagne.

1Logistika pro tak citlivé a luxusní zboží, jakým jsou ušlechtilá šumivá vína a drahé lihoviny, musí být na té nejvyšší úrovni. Pobočka DACHSERU ve francouzské Remeši se skladem o velikosti 18.000 m2 splňuje i ty nejnáročnější podmínky. Je zde instalován chladicí systém, který umožňuje regulovat teplotu tak, aby sklad simuloval prostředí stejné jako v klasickém vinném sklípku. O logistiku, celní řízení a služby s přidanou hodnotou se pak starají specialisté s dlouholetými zkušenostmi s tímto specifickým segmentem trhu. DACHSER umí absorbovat sezonní výkyvy v poptávce po šampaňském a přizpůsobit vychystávací a skladovou kapacitu pro sezonní špičky. Svým zákazníkům nabízí například kompletaci displejů nebo akční příbaly, tzv. on-packs, a další služby s přidanou hodnotou. Kromě toho má DACHSER i status oprávněného hospodářského subjektu (tzv. AEO) a vyřizuje za své zákazníky všechny celní formality týkající se spotřební daně na alkohol.

Logistický provider DACHSER většinou jako jeden z prvních pozná, jak se trhy se zbožím jeho zákazníků chovají. V případě šampaňského je největší poptávka o svátcích na konci kalendářního roku a také během Velikonoc. Výkyvy ale logistici v Remeši zaznamenávají také v období konání velkých akcí světového formátu, jako jsou například filmový festival v Cannes či hlavní zimní sezóna v proslulém lyžařském středisku Courchevel.

A kam zboží z Remeše míří? S podílem téměř 55 procent konzumuje nejvíce šampaňského Francie. 25 procent šampaňského se vyváží do zemí EU a 15 procent do zbytku světa. Nejdůležitějšími nakupujícími zeměmi jsou Anglie, USA, Německo, Itálie, Belgie a Japonsko. Rusko a Čína jsou ve spotřebě šampaňského na vzestupu a mezi země, kam DACHSER šampaňské exportuje, se řadí dokonce i Spojené arabské emiráty.

Blíží se konec roku, a tak je dobré si připomenout, k čemu se šampaňské nejčastěji podává. Tradičně je to k dezertu, ale věřte tomu nebo ne, servírovat se může při jakékoliv příležitosti. Pinot noir (Rulandské modré) se hodí nejlépe k červenému masu, Chardonnay je zase perfektní ke sladkému, ale protože se šampaňské vyrábí ze směsi odrůd, můžete si ho užít s jakýmkoliv pokrmem. Stále však zůstává luxusním šumivým vínem pro speciální příležitosti.

Author: MaK
Journalist at TruckFocus.cz

Související články

DACHSER investuje do talentovaných logistiků
DACHSER investuje do talentovaných logistiků

Mezinárodní logistický provider DACHSER Czech Republic věnuje rozvoji svých zaměstnanců velkou pozornost již řadu let a investuje do jejich vzdělávání. Letos spustil i nový program pro absolventy středních škol. Těm nabízí absolventskou stáž, která je připraví na odbornou práci na různých logistických pozicích.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!