DACHSER investuje do talentovaných logistiků

7 prosince 2016, 15:04

Mezinárodní logistický provider DACHSER Czech Republic věnuje rozvoji svých zaměstnanců velkou pozornost již řadu let a investuje do jejich vzdělávání. Letos spustil i nový program pro absolventy středních škol. Těm nabízí absolventskou stáž, která je připraví na odbornou práci na různých logistických pozicích.

Čerství absolventi středních škol u nás mají šanci poznat, jak logistická společnost funguje a co obnáší jednotlivé pracovní pozice spojené s logistikou,“ říká Ing. Jan Polter, MBA, dachser_trainee_program_web_rdax_325x183obchodní a marketingový ředitel DACHSER Czech Republic, a dodává, „v letošním roce běží první rok programu, a to na našich pobočkách v Kladně a Brně, a my věříme, že mladým lidem přinese šanci nadchnout se pro logistiku u DACHSERU. Těm nejlepším bychom potom rádi nabídli stálé pracovní místo na pozici, na které se nejlépe osvědčili.“ Placená absolventská stáž trvá 18 měsíců a další místa se budou otevírat příští rok pro nástup od září 2017.

Také studenti vysokých škol mají možnost nabýt cenné zkušenosti z logistiky. V rámci DACHSER Trainee programu získávají vybraní vysokoškoláci půlroční praxi napříč klíčovými odděleními společnosti a účastní se interních a externích školení na různá témata z oblasti spedice a logistiky. V letošním roce praxi absolvuje 20 studentů na pěti pobočkách po celé České republice. I na ně může čekat nabídka stálého pracovního poměru po ukončení studia.

Kromě nového absolventského a stávajícího Trainee programu DACHSER investuje i do svých stálých zaměstnanců. Pro každého je připravený individuální plán vzdělávání přizpůsobený jeho pracovní pozici. Školení a kurzy podle odpovídající české legislativy probíhají u nás, pro odborné logistické znalosti si pracovníci osmi českých poboček DACHSERU jezdí do DACHSER Academy do německého Kolína nad Rýnem nebo do centrály společnosti v německém Kemptenu. Tato korporátní vzdělávací zařízení dlouhodobě proškolují zástupce všech poboček s cílem nabízet zákazníkům na celém světě stejnou kvalitu služeb. Mimo jiné zde odborné semináře absolvují například zaměstnanci obchodního oddělení nebo odborníci na chemickou logistiku.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!