Kolomý to ví, čínský truckový šampionát vyhraje Vršecký nebo Lacko

9 listopadu 2016, 7:11

Ještě necelý týden se bude těšit Martin Kolomý z pozice úřadujícího mistra Číny v truckracingu, neboť již víkendový závod v Šanghaji určí nového šampióna.  Dakarského veterána, však nechává tato skutečnost zcela klidným.

Na klidu v Martinově duši i těle se nejvíce podepsala skutečnost, že na jeho odkaz naváže někdo z dvojice David Vršecký – Adam Lacko, přičemž z lepší výchozí pozice se těší David. „Takže titul zůstane v Česku. Hlavně po mě nechtějte, abych tipoval vítěze. Novým čínským šampiónem v truck racingu se stane David nebo Adam. Každopádně, ať vyhraje kdokoli, historické prvenství číslo jedna mi nikdo nesebere,“ říká Martin se smíchem. „V této chvílí má větší šanci na vítězství jednoznačně David, ale v čínském truck racingu je to skoro stejné, jako v závodech rallye. Člověk nikdy neví, co se může stát. A pochopitelně, že fandím oběma stejně.“

110916_rm-3

Čínského okruhového triumfu si jinak specialista na dálkové závody patřičně cení. „V Číně si člověk uvědomí, co všechno je v lidských silách. Nic tam není nemožné, komunikace je sice někdy hodně komplikovaná, ale lidem tam záleží na výsledku. V takovém případě je pak člověk ochoten přimhouřit jedno, někdy i obě oči a věcem, nad kterými by jinak běsnil, se zasměje,“ zdůrazňuje Martin. „Přiučit se můžeme rovněž marketingovému pojetí a mediální propagaci. Na naše poměry se málo diskutuje a hodně pracuje a na výsledcích je to znát.“

img_1135  110916_rm-6

Tisková zpráva Buggyra

Související články

Buggyra míří na Dakar s hvězdnou sestavou Kolomý – Loprais
Buggyra míří na Dakar s hvězdnou sestavou Kolomý – Loprais

Takřka nemožné se stalo skutečným. Vedle Martina Kolomého bude hájit na Rally Dakar 2017 barvy týmu Tatra Buggyra Racing také Aleš Loprais. Oba jezdci mají nejvyšší ambice a k jejich zdárné realizaci v podobě umístění v elitní desítce mají dopomoci závodní speciály Tatra Phoenix.

TATRA Buggyra Racing na polygonu TATRA TRUCKS
TATRA Buggyra Racing na polygonu TATRA TRUCKS

Rychlostní okruh, terénní okruh, speciální vozovky a extrémně těžké zkušební úseky byly skvělou kulisou též k pravidelnému testování techniky. Odjezd na největší a nejtěžší soutěž světa, pověstný DAKAR se rychle blíží a tak testovací kilometry ještě rychleji nabíhají nejen vozům, ale samozřejmě též jezdcům.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!