Nové pneumatiky Goodyear pro pevné dampry

1 listopadu 2016, 14:53

Společnost Goodyear uvádí na trh novou řadu OTR (Off The Road) pneumatik s označením RM-4B+. Po úspěšném uvedení do prodeje ve Spojených státech je zbrusu nová řada pneumatik OTR zahrnující i několik nových rozměrů, včetně verze 63 palců, kterou Goodyear představil teprve nedávno na veletrhu MINExpo v Las Vegas, nyní k dispozici také zákazníkům v regionu Evropa, Blízký východ a Afrika. Řada zahrnuje pět rozměrů pro vozidla provozovaná v nejnáročnějších podmínkách, při jízdě po skalnatém a kamenitém podkladu, ale i po tvrdém povrchu.

RM-4B+_24.00R35_view1_3-4 GY on top_LR.jpg

Pro pneumatiky řady RM-4B+ Goodyear zvolil hloubku dezénu na úrovni 170% a optimální tuhost běhounu, která zaručuje vynikající charakteristiku opotřebování. Inovativní běhounová směs s označením CycleMax zvyšuje odolnost pneumatik vůči přehřátí. Vysokou odolností vůči nadbytečnému teplu se vyznačuje i tvar středu běhounu, který pneumatice propůjčuje dodatečnou trakci při pohybu do stran. Další technologické novinky zahrnují systém tvarových zámků, který zvyšuje stabilitu, a zkosené hlavní dezénové drážky, které zajišťují dostatečnou trakci při pohybu vpřed i do stran. Pro nejtěžší provozní podmínky jsou obzvláště důležité mimořádně silné bočnice, které poskytují vynikající ochranu před škodami způsobenými třením nebo před proražením.

„Naše nové OTR pneumatiky RM-4B+ OTR využívají nejnovější technologie, ať už jde o jejich materiál, design, konstrukci nebo vlastní výrobu. Díky tomu jsou zárukou vysoké výkonnosti ve všech oblastech, což má pro naše zákazníky přínos v podobě vysokého počtu provozních hodin, a tedy i nižších hodinových nákladů,” řekl Octavian Velcan, výkonný ředitel společnosti Goodyear pro pneumatiky OTR v Evropě, na Blízkém východě a v Africe.

Ucelená řada OTR pneumatik Goodyear RM-4B+ pro pevné dampry je v prodeji v následujících rozměrech:

18.00R33 – NOVINKA

21.00R35 – NOVINKA

24.00R35 – NOVINKA

40.00R57

46/90R57

53/80R63 – NOVINKA

Bezdušové radiální pneumatiky o rozměru 18.00R33 s indexem *** nabízejí maximální nosnost až 12,15 tuny. Pneumatiky 21.00R35, 24.00R35, 40.00R57 a 46/90R37 jsou označeny indexem ** a jejich maximální nosnost se pohybuje mezi 14,50 a 63,00 tuny.

RM-4B+_24.00R35_view4_Side_LR.jpg

Související články

Goodyear na veletrhu IAA představí nový prototyp pneumatik
Goodyear na veletrhu IAA představí nový prototyp pneumatik

Společnost Goodyear odhalí tento týden na veletrhu užitkových vozidel IAA 2016 v Hannoveru prototyp nákladních pneumatik Goodyear SUPER FUELMAX. Prototypem pneumatik na řízenou i hnanou nápravu, který splňuje požadavky na nejvyšší úspornost odpovídající třídě A energetických štítků Evropské unie, bude vybaven jeden z modelů v expozici značky DAF, která obecně vyniká vysokou hospodárností.

Goodyear vyvíjí OTR pneumatiky pro největší sklápěč Volvo
Goodyear vyvíjí OTR pneumatiky pro největší sklápěč Volvo

Společnost Goodyear vyvinula nové OTR (Off-The-Road) pneumatiky s označením TL-4A. Novinka o rozměru 33.25R29 je určena speciálně pro kloubový dampr Volvo A60H – vůbec největší sklápěč z produkce švédského výrobce Volvo. Obě společnosti také na vývoji a výrobě OTR pneumatik určených speciálně pro tento zbrusu nový kloubový dampr, který vychází vstříc zvyšující se poptávce zákazníků […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!