Moderní kokpit v autobusech MAN a NEOPLAN získal ocenění Busworld Digital Award

15 listopadu 2023, 13:59

Nový digitální kokpit vyvinutý pro všechny modely MAN a NEOPLAN získal od výstavní organizace Busworld ocenění Digital Award. Mezinárodní odborná porota udělila toto ocenění poprvé na konferenci Digital Mobility Solutions, která se konala v rámci veletrhu Busworld Europe 2023.

Digitální kokpit od společnosti MAN přesvědčil porotu svým inteligentním konceptem ovládání a získal ocenění v kategorii Digitální palubní komfort.

Do užšího výběru pro ocenění, které bylo na veletrhu Busworld uděleno poprvé, se dostalo celkem 12 produktů ve čtyřech kategoriích. Kromě kategorie Digital On-Board Comfort, kterou vyhrála společnost MAN, se soutěžilo také v kategoriích Digital Operational Excellence, Digitally Enhanced Driving a E-Mobility Management. Porota byla složena z odborníků působících v autobusovém průmyslu, soukromých podnikatelů z oboru, novinářů a designérů.

Jejich verdikt zněl: „Nový digitální kokpit společnosti MAN je jasným krokem do budoucnosti v oblasti vývoje rozhraní člověk-stroj. Díky inovativnímu ovládání SmartSelect a plné integraci nové elektrické platformy i nejnovějších systémů ADAS (Advanced Driver Assistance Systems) pomáhá řidiči soustředit se na práci bez nepodstatného rozptylování.“

Pro modelový rok 2024 společnost MAN Truck & Bus výrazně vylepšuje všechny své produktové řady autobusů. Základem nových funkcí a inovativního digitálního kokpitu je nově vyvinutá elektrická/elektronická platforma. Vychází z osvědčené modulární technologie nákladních vozidel, která byla přizpůsobena speciálním potřebám autobusů MAN a NEOPLAN a jejich nástaveb. Tím se výrazně urychlují všechny výpočetní procesy ve vozidlech s rozšířenými funkcemi.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!