Scania a Asociace autoškol ČR zahajují sérii akcí Scania Profiškola. Cílem je zlepšit přípravu profesionálních řidičů v Česku

31 října 2023, 10:26

Seznámit žadatele o profesní průkaz řidiče nebo učitele autoškoly s technikou nejmodernějších nákladních vozidel Scania, zásadami jejich správného ovládání, a zlepšit tím jejich přípravu na budoucí povolání. Takový je cíl unikátní roadshow Scania Profiškola, která odstartuje 1. listopadu 2023 v Modleticích u Prahy. Scania ji pořádá ve spolupráci s Asociací autoškol České republiky.

„Naším záměrem je, aby na pracovní trh mířili řidiči, kteří budou umět moderní vozidla lépe ovládat a budou vědět, jak dosáhnout co nejnižší spotřeby. Věříme, že to ocení životní prostředí, bezpečnost silničního provozu i naši zákazníci, kteří budou moci získat lépe připravené zaměstnance,“ vysvětluje generální ředitel společnosti Scania Czech Republic s.ro. Zdeněk Petrás. „Jsme rádi, že jsme se v tomto směru mohli spojit s Asociací autoškol České republiky, která je pro nás garantem kvalitního vzdělávání řidičů.“

„Výuka žadatelů o řidičský a potažmo i profesní průkaz řidiče dnes často probíhá na starších nebo menších vozidlech, jejichž ovládání do velké míry neodpovídá standardu vozových parků dopravních firem. Jsme rádi, že to alespoň částečně můžeme díky spolupráci se společností Scania změnit a obohatit výuku o nový prvek,“ vysvětluje Aleš Horčička, předseda Asociace autoškol.

V rámci v českých podmínkách unikátního projektu Scania Profiškola se budoucí řidiči z povolání budou moci lépe seznámit s tím, co je v jejich následné praxi čeká. Vznikl pro ně tedy intenzivní jednodenní kurz, kde si budou moci vyzkoušet nejmodernější nákladní vozidla nebo autobusy a kde se do detailu seznámí s jejich technikou a zásadami úsporné jízdy.

To zahrnuje i využití nejmodernějších technologií pro úsporu paliva, jako je chytrý tempomat s aktivní predikcí CCAP nebo ovládání nejnovějších generace automatizované převodovky Scania s technologií Opticruise. O účastníky se přitom postarají odborníci společnosti Scania: například vrchní školitel řidičů Aleš Biskup, hlavní technický školitel Jan Buřič nebo produktový specialista Miroslav Rejman.

Termíny akce Scania Profiškola pro rok 2023:

  • 1. 11. servis Scania v Modleticích u Prahy
  • 3. 11. servis Scania v Ústí nad Labem
  • 16. 11. servis Scania v Mladé Boleslavi
  • 30. 11. servis Scania v Českých Budějovicích

Akce vždy probíhá od osmi hodin ráno do 16 odpoledne, termín je limitován celkovým počtem 16 účastníků. Přihlášky na jednotlivé akce spravuje Asociace autoškol ČR.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!