Festival MAN Trucknology předvedl 220 nákladních vozidel

25 července 2023, 12:29

Ve dnech 6. až 8. července uspořádala společnost MAN Truck & Bus akci MAN Trucknology Festival 2023. Rozsáhlá průmyslová přehlídka s více než dvěma stovkami nejrůznějších nákladních a dodávkových automobilů, 50 stánky výrobců nástaveb a testovacími jízdami přilákala do Mnichova více než 7.000 hostů z celého světa.

Exponáty tvořilo přibližně 220 nákladních vozidel, dodávek a různých nástaveb. Od dodávek s celkovou hmotností 3,5 tuny až po extrémně těžkou 250tunovou soupravu byly zastoupeny všechny segmenty – distribuce zboží a dálková doprava, stavebnictví, potravinářský sektor, lesnictví, komunální sektor a hasičský záchranný sbor.

Návštěvníci si mohli přímo na místě vyzkoušet udržitelná a inteligentní dopravní řešení od společnosti MAN Truck & Bus a jejích zhruba 75 partnerů, včetně společností Continental, Fliegl Trailer, Humbaur, Kögel, Krone, Liebherr, Schmitz Cargobull a Würth. Dostali také podrobné informace z první ruky o službách a řešeních MAN a o aktuálních trendech v dopravním průmyslu: nulové emise, digitalizace, automatizace – stav techniky a to, čím MAN přispívá.

Součástí programu MAN Trucknology Festivalu 2023 byly moderované ukázky a dynamické prezentace vozidel, které hostům zprostředkovaly vzrušující zážitek z inovativních technologií. Návštěvníci si mohli sednout za volant a vyzkoušet některé modely, včetně 250tunové soupravy, na zkušební dráze vedle továrny nebo v běžném provozu.

Další exkluzivní pohledy do světa MAN nabídla exkurze do mnichovské továrny a jedním z „bonbónků“ bylo vyhlášení výsledků celoevropské soutěže o nejkrásnější nákladní vůz MAN Truck Champions 2023.

Mezi vystavenými vozidly byly tyto:

  • MAN TGX pro dálkovou dopravu, modelový rok 2024
  • MAN TGX pro extrémně těžké transporty: špičkový model o výkonu 640 k zvládne soupravu o celkové hmotnosti až 250 tun
  • MAN TGS jako míchačka betonu: Liebherr zkombinoval lehký podvozek MAN s elektricky poháněným míchacím bubnem
  • MAN TGS pro těžební průmysl
  • Třínápravová varianta MAN TGM pro rozvoz nápojů
  • Nová sklápěcí nástavba TRIGENIUS od společnosti Meiller je k dispozici pro všechny modelové řady MAN
  • MAN TGE přestavěný na obytný přívěs: výjimečné kempinkové vozidlo díky vylepšením od MAN Individual

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!