60 let Mercedes-Benz Trucks ve Wörthu

19 dubna 2023, 11:33

Závod ve Wörthu se rozkládá na ploše téměř tří milionů metrů čtverečních a je největším závodem v celosvětové síti výroby nákladních vozidel Mercedes-Benz. S přibližně 10.000 zaměstnanci je také druhým největším zaměstnavatelem v Porýní-Falci.

Mercedes-Benz Trucks ve Wörthu

Před 60 lety probíhaly na místě dnešní továrny na nákladní automobily ve Wörthu intenzivní práce – v té době byla ve výstavbě. Pouhý rok a půl po zahájení prací sjel 1. října 1963 z výrobní linky první skelet kabiny. Od roku 1965 vyráběl tým továrny kompletní nákladní automobily. Dnes k nim patří modely Actros, Arocs a Atego. Ve Wörthu se vyrábějí také speciální vozidla Mercedes-Benz – Econic, Unimog a Zetros. V roce 2021 byla zahájena sériová výroba bateriového nákladního automobilu Mercedes-Benz eActros, v roce 2022 pak následovala výroba druhého sériového elektrického nákladního automobilu Mercedes-Benz eEconic. Každý den může výrobní závod ve Wörthu opustit až 470 nákladních vozidel vyrobených podle specifikací zákazníka.

„I v budoucnu budou charakter této továrny určovat lidé. Naše inovační síla a oddanost nákladním vozům Mercedes-Benz jsou z velké části zásluhou našich zaměstnanců. Proto je pro nás zásadní zvyšování kvalifikace a další vzdělávání v oblasti technologií budoucnosti. A abychom mohli tuto transformaci úspěšně utvářet, důsledně investujeme do našich zaměstnanců, protože právě jejich nasazení a nadšení potřebujeme v tomto vzrušujícím období po svém boku,“ říká Dr. Andreas Bachhofer, ředitel závodu Mercedes-Benz ve Wörthu.

„Náš závod v jižní Falci prochází již desítky let neustálou proměnou, kterou společně utváříme. Nové výrobky vytvářejí nové pracovní profily pro zaměstnance a s nimi i nové kariérní příležitosti. Naším opěrným bodem je pevná a přesvědčivá vize budoucnosti závodu, na které jsme se dohodli s vedením společnosti v roce 2021,“ dodal Thomas Zwick, předseda podnikové rady závodu Mercedes-Benz ve Wörthu.

Za 60 let od zahájení výroby ve Wörthu bylo vyrobeno více než 4,4 milionu nákladních automobilů – včetně přibližně 790 000 kompletních (CKD) sad vozidel, které jsou dodávány na četné zahraniční trhy ke konečné montáži na místě. Je tedy důvod k oslavám. Během jubilejního roku 2023 se budou v okolí továrny a v jejím areálu konat různé akce – včetně oslav výročí, tradičního rodinného dne, kdy mohou zaměstnanci navštívit továrnu se svými rodinami, a také adventní kavárny a vánoční koncert. Oslavy vyvrcholí slavnostním ceremoniálem plánovaným na podzim.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!