Těsnění ELRING pro Mercedes Benz u K MOTORSHOP

7 listopadu 2022, 13:05

ElringKlinger se zabývá sériovými dodávkami těsnění pro motory Mercedes-Benz již od roku 1927. S přispěním intenzivního výzkumu a vývoje a s podporou 44 výrobních závodů po celém světě ELRING v roce 2007 vytvořil platformu HDEP – heavy duty engine platform. 

HDEP je platforma motorů určená pro použití pro nákladní vozy pro extremní výkon a dlouhou životnost. Vývoj byl spojen s použitím nových konstrukcí těsnění motorů, nových technologií i materiálů. Očekávané vysoké investice pro splnění emisní normy EURO 6 pro Evropu a zákonné předpisy pro Severní Ameriku podle EPA 7 a EPA 10 byly hlavními důvody pro vytvoření této univerzální motorové platformy aktuálně používané na celém světe ve vozech MERCEDES BENZ, Detroid Diesel, MTU, FUSO.

Pro motory OM 470 / OM 471 / OM 472 / OM 473 byla vyvinuta nová vícevrstvá těsnění hlavy válce. Vzniklo těsnění hlavy válců skládající se ze tří kovových vrstev, z nichž každá má přímo vstřikované elastomerové prvky. Dále jsou použity dvě krycí vrstvy, které zajišťují optimální těsnění spalovací komory. Tato ojedinělá technologie se používá u všech zdvihových objemů.

Více informací naleznete na stránkách K MOTORSHOP.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!