Automobilka Tatra Trucks otevřela nové zákaznické centrum

19 října 2022, 12:29

V polovině září proběhlo slavnostní otevření nově zrekonstruovaného zákaznického centra automobilky TATRA TRUCKS. Rekonstrukce, která byla akcionáři kopřivnické automobilky a jejím vedením schválena v roce 2019, byla dokončena v srpnu letošního roku a celkové náklady na opravy dosáhly 79 milionů korun.

Zákaznické centrum Tatra Trucks

TATRA TRUCKS se pro rekonstrukci zákaznického centra rozhodla z několika důvodů. Bývalé centrum již nemělo dostatek odpovídajících technologií, budova neodpovídala dnešním požadavkům na energetickou náročnost a prostory centra přestaly být technicky vhodné pro realizaci servisních prací. Rekonstrukcí zákaznického centra automobilka zároveň reaguje na rostoucí zakázkovou naplněnost servisu a tréninkového centra.

V rámci rekonstrukce byla přistavěna nová hala s dvěma 25metrovými montážními kanály a jedním 12metrovým montážním kanálem určeným pro školení dílenských specialistů. Celá budova zákaznického centra byla zateplena a opláštěna, došlo ke kompletní rekonstrukci topení a výměně rozvodných sítí, byla zateplena střecha, pro zákazníky byla vybudována nová recepce a v budově jsou nové lité podlahy. V rámci rekonstrukce se v okolí servisního centra opravily a vystavěly nové zpevněné plochy.

Nově otevřené zákaznické centrum bude mít široké spektrum využití. Bude sloužit jako místo pro servis a opravy nákladních automobilů TATRA, a zároveň jako školicí centrům pro školení dílenských specialistů z celého světa. Pro ně vznikly nové učebny pro teoretickou i praktickou výuku s moderním audiovizuálním vybavením i technickými výukovými pomůckami a exponáty. V nových prostorech budou soustředěny i prodej náhradních dílů, technická podpora zákazníků a tvorba potřebné dokumentace pro provoz vozidel. Celkové náklady na rekonstrukci, která byla ukončena v srpnu tohoto roku, dosáhly výše 79 milionů korun. Na rekonstrukci byly čerpány dotace v celkové výši 7 milionů korun z programu úspory energií od Ministerstva průmyslu a obchodu ČR.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!