Světová premiéra vozu eActros koncem června

23 června 2021, 10:35

Značka Mercedes-Benz Trucks ohlásila na 30. června světovou premiéru svého vozu eActros na elektrický pohon. Představením tohoto prvního sériově vyráběného elektrického nákladního vozidla s hvězdou na kapotě zahajuje společnost Mercedes-Benz Trucks novou éru s důrazem na uhlíkově neutrální silniční nákladní dopravu.

Světová premiéra vozu eActros

Světová premiéra se bude vysílat na internetu. Modelovou řadu eActros uvede Karin Rådströmová, členka představenstva společnosti Daimler Truck AG odpovědná za segment Mercedes-Benz Trucks, a Andreas von Wallfeld, vedoucí prodeje a marketingu Mercedes-Benz Trucks. Na této akci zástupci společnosti představí jak technické detaily vozidla, tak digitální služby spojené s eActrosem a nabídku poradenství pro zákazníky.

Sériová výroba vozů eActros v závodě ve Wörthu nad Rýnem bude zahájena ve druhé polovině letošního roku. Při přípravě vozidla pro sériovou výrobu kladli vývojáři společnosti Mercedes-Benz Trucks zvláštní důraz na aspekt „customer co-creation“ – úzkou spolupráci se zákazníky ze segmentu nákladních vozidel. Proto již v roce 2018 začalo testování prototypů eActros u zákazníků. Díky nim mohli odborníci společnosti Mercedes-Benz Trucks zohlednit připomínky zákazníků k tomuto elektrickému nákladnímu vozu již v rané fázi a zahrnout je přímo do procesu vývoje vozidla. Od té doby prototypy tohoto vozidla najely na veřejných silnicích více než půl milionu kilometrů. Zkušební technici společnosti Mercedes-Benz Trucks podrobili aActrosu také intenzivním zkouškám, aby zajistili typické vysoké standardy společnosti Mercedes-Benz.

„Poprvé jsme představili náš koncept těžkého elektrického nákladního vozidla v roce 2016. Již o dva roky později jsme začali intenzivně testovat jeho komplexně propracované prototypy u našich zavedených zákazníků. Model eActros, který nyní představíme, je výsledkem všech našich zkušeností z provozu na silnici i z dynamometrů a odráží inovační sílu značky Mercedes-Benz v oblasti alternativních pohonů. Toto vozidlo je zároveň výsledkem úzké a intenzivní spolupráce s našimi zákazníky. Díky intenzivnímu praktickému testování uvádíme na trh plně přizpůsobené vozidlo s komplexní nabídkou služeb. Všichni se těšíme na světovou premiéru 30. června,“ říká Andreas von Wallfeld.

Společnost Daimler Truck AG zavádí firemní strategii založenou na udržitelnosti a stanovila si ambiciózní cíl nabízet do roku 2039 na evropských, japonských a severoamerických trzích pouze nová vozidla, která budou mít neutrální emise CO2. Již od roku 2022 mají být na hlavních prodejních trzích – v Evropě, USA a Japonsku – nabízena sériově vyráběná vozidla na baterie. Od roku 2027 chce společnost rozšířit svou nabídku o sériově vyráběná vozidla na vodíkové palivové články. Konečným cílem je silniční doprava bez emisí CO2 do roku 2050.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!