Dachser přechází na megatrailery

28 května 2021, 9:59

Mezinárodní logistický provider Dachser přechází od dubna 2021 při pořizování nových návěsů výhradně na takzvané megatrailery. Díky jejich objemnějšímu ložnému prostoru – při současné stejné délce a šířce – jsou tyto megatrailery úspornější a dosahují nižší spotřeby paliva než běžné návěsy.

Dachser megatrailery

Přechod celé flotily, což představuje pořízení celkem 680 nových megatrailerů, by měl být v Německu dokončen v roce 2027. V následujících letech bude taková obměna vozového parku zahájena i v dalších 24 evropských zemích, ve kterých je obchodní oblast European Logistics zastoupena.

Takzvané megatrailery jsou stejně dlouhé a široké jako standardní návěsy a také jejich celková výška zůstává pod 4 metry, což je maximální výška vozidla povolená v Německu. Megatrailery ovšem disponují o 20 cm větší vnitřní výškou, protože ložný prostor se nachází ve výšce jen 100 cm nad povrchem silnice. To představuje celkem 8 kubických metrů ložné plochy navíc.

Při nakládce na dvě patra pak megatrailer nabízí prostor pro 67 europalet. Tím se téměř blíží kapacitě jedné soupravy se dvěma výměnnými nástavbami, která však nabízí ještě o pět paletových míst více než megatrailer a bude proto společností Dachser nadále přednostně využívaná.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!