Aktualizované informace firmy Geis

31 března 2020, 12:49

Společnost Geis informuje o různých změnách a situacích spojených s koronavirem nejen v České republice, ale také v zahraničí.

  • 17.4. Vnitrostátní přeprava a provoz probíhá v normální režimu. Hraniční přechody v České republice jsou průjezdné, čekací doba do 10 minut. Naše exportní linky nyní odjíždí včas, zásilky ale mohou být doručeny o 1-2 dny později v souvislosti s aktuální situací na hranicích.
  • 16. 4. Vnitrostání přeprava a provoz probíhá v normální režimu. Vláda zveřejnila harmonogram uvolnění podnikatelských a jiných činností, který naleznete zde. Kritická situace zůstává nadále na přechodech z České republiky do Německa – čekací doba 3-4 hodiny, ostatní přechody aktuálně se standardní čekací dobou do 30 minut.
  • 15. 4. Vnitrostání přeprava a provoz probíhá v normální režimu. Z důvodu otevření hobby marketů a dalších vybraných obchodů vás prosíme o ověření si, že příjemce zásilku převezme. Stále je kritická situace z na hranicích s Německem a Rakouskem, kde je čekací doba cca 5 – 6 hod., kritická je siutace i na hranicích z Polska do České republiky, kde je čekací doba až 5 hod. Naše exportní linky nyní odjíždí včas, zásilky ale mohou být doručeny o 1-2 dny později v souvislosti s aktuální situací na hranicích.
  • 14. 4. Vnitrostání přeprava a provoz probíhá v normální režimu. Od čtvrtka 9. 4. jsou otevřeny hobby markety a další vybrané další obchody. Z tohoto důvodu, prosíme o ověření si, že příjemce zásilku převezme. Naopak velmi kritická je situace z na hranicích s Německem a Rakouskem, kde je čekací doba cca 5 – 6 hod. a kritická je siutace i na hranicích z Polska do České republiky, kde je čekací doba až 5 hod.
  • 9. 4. Situace na slovenských hranicích je stále kritická. Nejkritičtější je situace na přechodu Lanžhot, kde je čekací doba cca 2 – 3 hod.. Na alternativní přechodech (Mikulov, Hodonín) dochází k 1 – 2 hod. zpoždění.  Zásilky mohou být doručeny o 1 – 2 dny později. Ostatní hraniční přechody v České republice jsou průjezdné, čekací doba do 30 minut.
  • 8. 4. Slovenská vláda vyhlásila stav nouze od dnešního dne do 13 .4. Vyhlášení nouzového stavu a s tím spojené kontroly způsobují zpoždění. Zásilky mohou být doručeny o 1 – 2 dny později v souvislosti s vývojem situace na hraničních přechodech, kde je situace kritická. Nejkritičtější situace je na přechodu v Lanžhotu, kde je aktuálně čekací doba cca 4 hod. (asi 10 km kolona, která roste asi 2 km / hod.).  Alternativní přechody (Mikulov, Hodonín) jsou již také zablokovány.
  • 6. 4. Hraniční přechody v České republice jsou průjezdné, čekací doba do 30 minut. Naše exportní linky nyní odjíždí včas, zásilky ale mohou být doručeny o 1-2 dny později v souvislosti s aktuální situací na hranicích.
  • 3. 4. Hraniční přechody v České republice jsou průjezdné, až na přechod Lanžhot ve směru na Slovensko, kde je čekací doba kolem jedné hodiny a přechod Rozvadov ve směru do České republiky, čekací doba  také kolem jedné hodiny. Naše exportní linky nyní odjíždí včas, zásilky ale mohou být doručeny o 1-2 dny později v souvislosti s aktuální situací na hranicích.
  • 2. 4. Hraniční přechody v České republice jsou průjezdné, až na přechod Lanžhot ve směru na Slovensko, kde je čekací doba 2-3 hodiny. Naše exportní linky nyní odjíždí včas, zásilky ale mohou být doručeny o 1-2 dny později v souvislosti s aktuální situací na hranicích.
  • 1. 4. Hraniční přechody v České republice jsou obousměrně průjezdné se standardní čekací dobou kolem 10 minut., až na přechod Náchod ve směru z Polska, kde je čekací doba 1-2 hodiny. Naše exportní linky nyní odjíždí včas, zásilky ale mohou být doručeny o 1-2 dny později v souvislosti s aktuální situací na hranicích.
  • 31.3. Hraniční přechody v České republice jsou obousměrně průjezdné se standardní čekací dobou kolem 10 minut. Naše exportní linky nyní odjíždí včas, zásilky ale mohou být doručeny o 1-2 dny později v souvislosti s aktuální situací na hranicích.
  • 31.3. Spustili jsme opět pravidelnou přepravu do Itálie. Zásilky přijímáme do přepravy pouze v případě, že odesílatel má jistotu a ověřenou informaci, že příjemce zásilku převezme. V opačném případě jsme nuceni zásilku vrátit na náklady odesílatele.
  • 30.3. Hraniční přechody v České republice jsou obousměrně průjezdné se standardní čekací dobou. Všechny exportní linky Geis nyní odjíždí včas, zásilky ale mohou být doručeny o 1-2 dny později v souvislosti s aktuální situací na hranicích.
  • 30.3. Španělsko – Stejně jako v Itálii i španělská vláda rozhodla o dočasném uzavření firem, jejichž provoz není „nezbytně nutný pro chod státu“. Exportní linky firmy zůstávají zatím v provozu. Zásilky přijímají do přepravy pouze v případě, že odesílatel má jistotu a ověřenou informaci, že příjemce zásilku převezme. V opačném případě jsou nuceni zásilku vrátit na náklady odesílatele.
  • 30.3. Karanténa v obcích na Litovelsku a Uničovsku byla dnes zrušena. Přeprava nyní opět probíhá v normálním režimu.
    Slovensko – přeprava funguje normálně bez větších problémů.
  • 27.3. Do odvolání přijímá partner GEODIS následující zásilky do Francie:
    – Všechny typy dodávek do supermarketů (omezení: ujistěte se, že druh zboží je dobře doručitelný a obchod souhlasí s jeho přijetím).
    – Zásilky B2C  (omezení: pouze palety, žádné těžké a objemné zboží,  bez zaručení obvyklých dodacích lhůt)
    – Jsou přijímány zásilky ADR (včetně LQ).
    Následující zásilky nejsou přijímány až do dalšího upozornění:– Zásilky pro Francouzské ostrovy (Belle-ile, Ile de Groix, Ile de Houat, Hoedic, Ouessant), s výjimkou hygienického a potravinářského zboží.
    – Zásilky směřující do francouzských departmentů: 09, 20, 67, 68 a 90. – Zásilky pro prodejny DIY.
    – Těžké zboží (pohovky, zahradní nábytek,…)

    Všechny naše exportní linky nyní odjíždí včas, zásilky ale mohou být doručeny o 1-2 dny později v souvislosti s aktuální situací na hranicích.

  • 27.3. Dnes v odpoledních hodinách Slovensko uzavřelo hraniční přechody pro nákladní dopravy nad 7,5 tuny s Českou republikou, Polskem, Maďarskem a Rakouskem. Výjimku maji pouze kamiony převážející potraviny a živá zvířata, které mají vykládku na území SR.
  • 27.3.
    • Polsko – všechny přechody – čekací doby v obou směrech kolem 10 min.
    • Slovensko – přechod Lanžhot  (D2) – čekací doba kolem 3 hodin, ostatní přechody – čekací doby v obou směrech kolem 10 min.
    • Rakousko – všechny přechody – čekací doby v obou směrech kolem 10 min.
    • Německo – všechny přechody – čekací doby v obou směrech kolem 10 min.
    • Itálie – Zásilky směřující do Itálie přijímá Geis do přepravy pouze v případě, že odesílatel má jistotu a ověřenou informaci, že příjemce zásilku převezme. Upozorňují na vícenáklady spojené s vracením zásilky odesílateli, jsou opravdu velmi vysoké. Do Itálie vypravují pouze nepravidelné linky, proto nelze spoléhat na obvyklé přepravní lhůty.
    • Maďarsko – aktuálně stabilizovaná situace
  • 26.3. Letecká a námořní přeprava: Vzhledem k nepředvídatelným okolnostem vývoje situace COVID-19 se může stát, že dopravci nebudou schopni doručovat zásilky na objednaná letiště, přístavy a místa určení včetně dodržení termínu doručení nebo uskutečnit přepravu vůbec, a to i bez předchozího ohlášení. Tímto nemůže Geis přijmout jakoukoliv odpovědnost a vyhrazuje si právo na doúčtování námi nezaviněných nákladů vzniklých v souvislosti s touto situací.
  • 25.3. Dnešní situace na evropských hraničních přechodech je standardní a čekací doby odpovídají běžnému provozu. Výjimkou s delší čekací dobou je pouze slovensko-maďarská hranice.

Související články

Aktuální informace firmy Geis o situaci exportních linek
Aktuální informace firmy Geis o situaci exportních linek

V souvislosti s koronavirem denně společnost Geis sleduje aktuální situaci našich exportních linek.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!