Scania ukázala autonomní nákladní automobil

25 září 2019, 12:12

Scania AXL je nejmladším členem autonomní rodiny vozidel Scania. Jedná se o koncept plně autonomního těžkého nákladního automobilu, který nepotřebuje kabinu.

Scania AXL

Různá průmyslová odvětví usilují o zlepšení výkonu dopravní přepravy a snaží se ji učinit efektivnější, a proto se stále více uvažuje o bezpilotních vozidlech. Doly a velká uzavřená staveniště jsou příklady míst, kde tento typ vozidla funguje perfektně, protože se jedná o dobře kontrolovaná místa.

Koncept trucku Scania AXL je velkým krokem k inteligentní dopravě budoucnosti, v nichž budou bezpilotní vozidla hrát důležitou roli. Neustále vytváříme a testujeme různé koncepty, abychom ukázali, co můžeme udělat s pomocí technologií, které jsou již dnes k dispozici, “komentuje Henrik Henriksson, prezident a generální ředitel společnosti Scania.

Koncept trucku Scania AXL

Spalovací motor, který pohání tento koncept, je příkladem kombinace tradiční a nové technologie – je poháněn biopalivem z obnovitelných zdrojů.

Design Scanie AXL je navržený tak, aby splňoval náročné podmínky dolů a velkých stavenišť. Tradiční kabina je nahrazena inteligentním čelním modulem.

První živá prezentace vozu Scania AXL se bude konat 2. října během Dne inovací skupiny TRATON, v předváděcím centru Scania v Södertälje.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!