Schwarzmüller rozjíždí strategii k rozvinutí německého trhu

7 srpna 2019, 16:37

Německo pro skupinu Schwarzmüller zůstává nadále i v roce 2019 hnacím motorem dynamického rozvoje. S 1.200 vozidly bylo nově dosaženo v první polovině roku nejvyššího počtu prodaných kusů.

Schwarzmüller rozjíždí strategii k rozvinutí německého trhu

Vzhledem k zavedení plynulé produkce ve všech 3 závodech společnosti bude postupně rozšiřováno působení oddělení kvality poboček působící v Rakousku. To prohlásil CEO Roland Hartwig dne 17. července v sídle společnosti ve Freinbergu v Rakousku.

V Německu usiluje skupina Schwarzmüller o zdvojnásobení podílu na trhu z 5 % na 10 %. V polovině roku 2019 dosáhli 6 %, přestože celkový trh v současné době stagnuje. K tomu přispěla nová pobočka ve franckém Eltmannu.

„Poprvé nabízíme v Německu kompletní Schwarzmüller servis. Toto přiblížení se zákazníkovi se díky nové pobočce rozhodně vyplatilo. Zvláště výhodný je termín dodání více než 9 %, a to i dokonce u vozidel na zakázku, která jsou nyní skrz změny ve výrobě u firmy Schwarzmüller standardní.

Také bude rozšířena nájemní flotila v Německu. Nájemní vozidla slouží nejen pro zákaznický servis, ale také například pro pokrytí maximálního výkonu. Jsou také branou k získávání nových zákazníků, a to díky možnosti intenzivního seznámení se s produktem před případnou koupí. Schwarzmüller má v úmyslu otevřít pro severní oblast další pobočku, odpovídající jednání jsou již v běhu. Struktura prodeje bude opět rozšířena a rozdělena na dvě oblasti – sever a jih,” oznámil Hartwig.

Roční cíle jsou na dosah

Ve skupině bylo vyrobeno za prvních šest měsíců roku 2019 5.238 vozidel, proti loňskému roku jde o nárůst 9 % (2018: 4.819 vozidel). Schwarzmüller se tak nachází v ročním plánu. Může se dosáhnout cílů (9.900 vozidel; 401 milionů euro), pokud se zřetelně nezmění aktuální rámcové podmínky. To znamená, že u kamionové dopravy nedojde k poklesu, stavebnictví bude dosahovat stejné úrovně a mezinárodní situace aktuálního hospodářství nebude klesat.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!