Tomáš Plášil dojel až do čtvrtfinále Scania Driver Competitions

29 května 2019, 14:45

Přesná, úsporná, bezpečná jízda – a rovněž i záchrana života nebo také zajištění nákladu. Uvedené oblasti patří mezi nezbytné dovednosti, které musí řidič ovládat. Tyto stěžejní dovednosti se hodnotí v rámci soutěže Scania Driver Competitions 2018 – 2019, jejíž velké finále se uskutečnilo 24. – 25. května ve Švédsku.

Scania Driver Competitions 2019

Bezpečnost silničního provozu, nižší spotřeba paliva a minimalizace dopadu řízení nákladních vozidel na životní prostředí. Směrnice Evropské komise z roku 2003 o školení řidičů se stala inspirací pro soutěž Scania Driver Competitions – největší událost svého druhu na světě. Letošní ročník přilákal účastníky z 30 evropských zemí.

Českou republiku prezentoval mezi třicítkou evropských finalistů Tomáš Plášil.

Tomáš Plášil předvedl v konkurenci dalších 29 řidičů z celé Evropy velmi dobrý výkon. Po úvodních sedmi disciplínách mu dokonce patřilo úžasné páté místo. Ve čtvrtfinálovém souboji ovšem podlehl soupeři z Bosny a Hercegoviny a do závěrečného klání o nákladní vozidlo Scania v hodnotě 100.000 EUR tak už nezasáhl.

Tomáš Plášil procházel disciplínami velmi dobře. V součtu bodů obsadil dokonce skvělé páté místo a ve čtvrtfinále tak patřil mezi favority na postup. V disciplíně „vodní výzva“ ovšem na svého soupeře Adnana Mujkiče z Bosny a Hercegoviny nestačil a do semifinále se tak neprobojoval.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!