Nové varianty vozu MAN XLION

7 května 2019, 12:59

MAN XLION je nový vůz, který je k dispozici s balíčky speciálního vybavení pro dálkovou dopravu, stavební či rozvážková vozidla. Jde o kombinace vybavení specifického pro jednotlivé segmenty s příslušenstvím pro jednotlivé země a balíčky služeb.

Vůz je k dispozici s volitelným designem lva po stranách kabiny, který referuje ke zvolenému jménu – lion. 

MAN XLION

Balíčky vybavení vozidel modelů XLION nabízejí speciální řešení pro dálkovou dopravu, stavební vozidla a rozvážková vozidla. Kombinují prémiová řešení instalovaná tzv. „Ex Works“, specifická pro jednotlivé segmenty provozu s příslušenstvím nutným pro jednotlivé země a balíčky služeb. Vybavení bylo vždy sestaveno tak, aby dopravní a výrobní společnosti těžily z přidané hodnoty vozidel a samotní řidiči mohli pohodlně odpočívat v kabinách svých výrobních prostředků.

Vzhledem k tomu, že vozidla modelové řady MAN XLION byla představena již na podzim minulého roku, přináší společnost MAN nyní jako rozšíření nabídky vozy XLION vybavená novým motorem MAN D15 a také novou výkonovou verzi motoru řady MAN D26 s maximálním výkonem 430 k.

Speciální model MAN XLION Traction bude v budoucnu k dispozici pro řadu MAN TGS s maximálním výkonem motoru 330 k až 510 k. Součástí dodávky stavebního balíčku je kromě zvukového systému MAN též systém LED světel pro denní svícení a funkce off-road pro elektronický systém ABS.

Digitální služby MAN

Všechna vozidla jsou standardně vybavena systémy „MAN Essentials“ a „MAN ServiceCare“ z nabídky MAN Digital Services. Kromě toho je služba „MAN Advance“ přidávána zdarma po dobu prvních šesti měsíců provozu. Po stejnou dobu je také k dispozici „MAN Perform“ pro dálkovou dopravu nebo služba „MAN Compliant“ pro stavební a rozvážkovou dopravu.

Základem je „MAN Essentials“, který předává informace o poloze vozidla v 15 minutových intervalech a poskytuje správci vozového parku relevantní informace pro analýzu provozu vozidla. Pomocí „MAN ServiceCare“ jsou údaje o vozidle pro plánování údržby a servisních prací předávány příslušnému MAN Support centru, které pomáhá oběma stranám – dispečerovi i servisu – optimálně naplánovat servisní úkony tak, aby se co nejvíce omezily prostoje vozidel MAN.

„MAN Advance“ prodlužuje dobu skladování dat z vozu „MAN Essentials“ na 25 měsíců, hodnocení „MAN Perform“ umožňuje analýzu dat týkajících se vozidla a řidiče a nakonec „MAN Compliant“ pomáhá při stahování a archivaci údajů o kartě řidiče a tachografu.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!