Dachser investuje do rozvoje sítě v Evropě

6 prosince 2017, 15:51

Mezinárodní logistický provider DACHSER buduje a renovuje pobočky své logistické sítě. V letošním roce investoval 7 milionů euro do dvou poboček ve Francii, za dalších 5 milionů euro buduje nový logistický terminál na Slovensku. Renovací prochází i strategická pobočka ve středním Polsku. Rozšíření a nová výstavba mají ještě více posílit evropskou logistickou síť společnosti.

Renovace a přestavba stávajících prostor pobočky La VerrieDACHSER investoval 7 milionů euro do dvou francouzských poboček. Za své nové strategické místo si vybral Angers, město na západě Francie. Investice v hodnotě cca 5,2 milionu zahrnuje překládkovou halu postavenou podle nejnovějších environmentálních standardů. Pobočka disponuje 4.200 m2 – z čehož 700 m2 je určených pro kancelářské prostory a 3.500 m2 pro překládkový terminál, s dalším pozemkem pro expanzi v budoucnu.

1,6 milionů euro potom odešlo do renovace a remodelingu stávajících prostor DACHSER La Verrie (poblíž Nantes), nejstarší pobočky společnosti ve Francii.

Návrh nového logistického centra v LozorněDACHSER také rozšiřuje logistické centrum v Lozorně poblíž Bratislavy. Buduje zde nový sklad s kapacitou 12.500 paletových míst. Expanzí se logistické prostory v Lozorně navýší na 64.000 m2 a společnost zde vytvoří 30 nových pracovních míst. Hodnota investice činí přibližně 5 milionů euro, výstavba nových prostor by měla být dokončena na konci tohoto roku.

Nový logistický terminál bude přímo propojen s Eurohubem v Lozornu. Ten neustále roste a poskytuje spojení do celé Evropy. Nabízí zákazníkům pravidelné denní linky do České republiky a dalších destinací na Slovensku, v Maďarsku, Rakousku, Polsku a Bulharsku, Řecku, Slovinsku a dalších zemí bývalé Jugoslávie.

Rozšíření pobočky StrykówDACHSER rozšiřuje i svoji pobočku ve městě Stryków nedaleko Lodže ve středním Polsku. Projekt, který má být dokončený v druhé polovině roku 2018, zahrnuje rozšíření stávajícího skladu o další prostory na celkovou rozlohu více než 8.000 m2. Nová překládková hala bude uvedena do provozu už na konci letošního roku.

 

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!