Nový MAN TGX D38 zajišťuje logistiku pro kralujícího mistra světa v rallyekrosu

29 srpna 2017, 22:09

Mattias Ekström, kralující mistr světa v rallyekrosu a účastník závodů DTM, se při zajišťování logistiky svého týmu RX EXS spoléhá na truck MAN. Šampion si špičkově vybavený top model TGX 18.580 D38 osobně vyzvedl v mnichovském zákaznickém centru MAN Truck Forum.

Mistr světa v rallyekrosu Mattias Ekström byl nadšen novým členem svého týmu truckem MAN TGX 18.580 XXLNejnovější vozidlo v týmu Mattiase Ekströma pro mistrovství světa v rallyekrosu nebojuje přímo v akci tak přímo jako šampionovo Audi S1 EXS RX Quattro. Přesto si však při oficiálním převzetí v mnichovském centru MAN Truck Forum vysloužilo nadšený vztyčený palec. Vlastně taková reakce nepřekvapuje. Sněhově bílý tahač MAN TGX D38 s motorem o maximálním výkonu 580 k ztělesňuje mohutný výkon a maximální hospodárnost.

Řadový šestiválec D38 Euro 6 se zdvihovým objemem 15,2 l disponuje maximálním točivým momentem 2.900 N.m, který díky dvoustupňovému přeplňování poskytuje již od 930 min-1. Dvanáctistupňová automatizovaná převodovka MAN TipMatic je ideálně sladěná s motorem D38 a spolehlivě přenáší výkon přes kola hnané nápravy na asfalt. Truck TGX vyrobený pro EKS však při takovém potenciálu jezdí ekonomicky díky GPS tempomatu EfficientCruise, který identifikuje topografii trasy na vzdálenost až tří kilometrů a podle toho upravuje strategii řazení převodových stupňů. Další technickou vymožeností  je inovativní funkce EfficientRoll – umožňuje ovládat jízdu a dynamické tempo vozidla inteligentně a proaktivně přes GPS a tím ještě více snížit spotřebu.

Kromě výkonu a hospodárnosti tahač TGX poskytuje týmu EKS i mimořádně pohodlné pracoviště v kabině XXL pro dálkovou dopravu. Výbava obsahuje mimo jiné profesionální mediální sestavu s vyspělým systémem MAN MEDIA Truck s navigací pro nákladní vozidla a se systémem hands-free pro dva mobilní telefony. Příjemný komfort jízdy na dlouhých cestách na domácí i zahraniční okruhy zajišťuje podvozek odpružený vzduchem.

Mattias Ekström se značkou Audi už dvakrát vyhrál prestižní seriál závodů cestovních vozů DTM a současně s týmem EKS, který založil, se od roku 2014 účastní i mistrovství světa FIA v rallye krosu. To Švéda vrátilo k jeho kořenům v motoristickém sportu, neboť s rallyekrosem vyrůstal: jeho otec Bengt Ekström v 80. a 90. letech jezdil na mistrovství Evropy v této disciplíně. Mattias Ekström a EKS loni s přehledem vyhráli MS jezdců i týmů.

Společnost MAN Truck & Bus je jeden z prvních sponzorů EKS, jeho logistiku podporuje od roku 2014. Nový tahač bude tým společně s jeho předchůdci využívat pro přepravu závodních aut Audi, technického vybavení, materiálu a mobilní dílny. Při přebírání trucku MAN TGX 18.580 společnost MAN Truck & Bus zároveň prodloužila své partnerství s EKS na další období – do konce roku 2018.

Související články

Na vývoj konvojů digitálně propojených kamionů DB Schenker půjdou 2 miliony eur
Na vývoj konvojů digitálně propojených kamionů DB Schenker půjdou 2 miliony eur

Společnosti DB Schenker, MAN a Hochschule Fresenius obdrží prostředky od Spolkového ministerstva dopravy a digitální infastruktury (BMVI) na projekt tzv. platooningu, tedy seskupování autonomně řízených a digitálně navzájem propojených kamionů. 

Jde především o člověka, tvrdí nový ředitel MANu
Jde především o člověka, tvrdí nový ředitel MANu

Na jaře přišel na pozici jednatele a generálního ředitele společností MAN Truck & Bus Czech Republic a MAN Truck & Bus Slovakia pan Reinhard Faderl. Rozsáhlé a dlouhodobé zkušenosti vyplývají z více než dvacetileté praxe na různých pozicích v automobilce MAN.

MAN otevřel první oficiální servis v Mauritánii
MAN otevřel první oficiální servis v Mauritánii

Ve městě Nouakchott, metropoli západoafrické Mauritánie, otevřela společnost MAN svůj první oficiální servis. Učinila tak ve spolupráci se svým výhradním partnerem firmou SMA (Société Mauritanienne d’Automobile et d’Equipment).

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!