DB Schenker přiveze na Hungaroring tým Mercedes-AMG Petronas Motosport

28 července 2017, 12:46

Přepravní experti DB Schenker budou 28. až 30. července spolu s ostatními diváky na Velké ceně Maďarska na Hungaroringu držet palce „svému týmu“. DB Schenker je oficiálním logistickým partnerem stáje Mercedes-AMG Petronas Motorsport. 

 DB Schenker zajišťuje hladký průběh příprav i samotného závodu, aby se mohli týmoví jezdci Lewis Hamilton a Valtteri Bottas pokaždé znovu bezstarostně postavit na startDB Schenker zajišťuje hladký průběh příprav i samotného závodu, aby se mohli týmoví jezdci Lewis Hamilton a Valtteri Bottas pokaždé znovu bezstarostně postavit na start.

Pět stejných stříbrných závodních tahačů a flotila bílých návěsů Mercedes-Benz Actros v barvách DB Schenker přepravuje dva monoposty Mercedes-AMG F1 W08 EQ Power+, náhradní díly, vybavení zázemí mechaniků a týmových inženýrů v boxech a také mobilní ubytovací moduly.DB Schenker má na starosti má vybudování a přepravu kompletního zázemí týmu během všech evropských velkých cen

Specialisté z DB Schenker budou navíc zodpovědní za stavbu celého zázemí. To obnáší i konstrukci třípatrového obytného domu z černých a šedých propojených kontejnerových modulů. Tento mobilní komplex s kuchyní a střešní terasou slouží jako místo pro setkávání VIP hostů, závodníků, vedení týmu a médií.

DB Schenker také zajišťuje kompletní výbavu interiéru – od elektrických přípojek až po nábytek. Stavba zázemí pro týmové inženýry vyžaduje vysokou přesnost, protože dva návěsy musí kvůli správné instalaci a propojení počítačového vybavení zaparkovat přesně vedle sebe.

Jádro týmu, které čítá přes třicet řidičů, techniků a projektových manažerů, zajišťuje hladkou a včasnou přepravu vybavení stáje na všechny závody Evropské Grand Prix. Každá přeprava je do posledního detailu naplánována několik měsíců dopředu.

Letos tak DB Schenker obstará logistiku týmu během sedmi evropských závodů od května v Barceloně ve Španělsku do září v italské Monze, a to včetně všech tréninků, testování a propagačních akcí.

Související články

Na vývoj konvojů digitálně propojených kamionů DB Schenker půjdou 2 miliony eur
Na vývoj konvojů digitálně propojených kamionů DB Schenker půjdou 2 miliony eur

Společnosti DB Schenker, MAN a Hochschule Fresenius obdrží prostředky od Spolkového ministerstva dopravy a digitální infastruktury (BMVI) na projekt tzv. platooningu, tedy seskupování autonomně řízených a digitálně navzájem propojených kamionů. 

Železniční přeprava začíná konkurovat námořní a silniční přepravě
Železniční přeprava začíná konkurovat námořní a silniční přepravě

Největší dopravce v nákladní železniční dopravě společnost DB Schenker zaznamenává rapidní růst železniční dopravy. Ta začíná být stejně tak flexibilní jako silniční.

DB Schenker staví obří ostrovní logistické centrum pro Mercedes Benz
DB Schenker staví obří ostrovní logistické centrum pro Mercedes Benz

Logistická společnost DB Schenker a provozovatel přístavu Duisburger Hafen AG položili základní kámen logistického centra v přístavu v německém Duisburgu. V hale o rozloze 100.000 m2 plánuje konsolidovat, balit a rozesílat komponenty pro celosvětovou výrobu dodávek Mercedes Benz.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!