DACHSER zase jedničkou ve sběrné službě

22 února 2018, 11:55

V nejnovější studii „Top 100 v logistice v Evropě“ se mezinárodní logistický provider DACHSER umístil na první příčce v kategorii Evropská sběrná služba. V kategorii „Speciální přepravy“ (včetně potravinové logistiky) si společnost polepšila ze sedmého na čtvrté místo.

DACHSER opět jedničkou ve sběrné službě v Evropě

Každé dva roky vyhlašuje Centrum pro aplikovaný výzkum v oblasti služeb dodavatelského řetězce z prestižního německého Fraunhoferova institutu IIS ve spolupráci s magazínem DVZ a Německou logistickou asociací (BVL) žebříček 100 evropských logistických společností s nejvyšším obratem.

V letošním žebříčku se DACHSER umístil na první příčce v kategorii sběrné služby (LTL). Tím v porovnání obratu předběhl společnost DB Schenker a podruhé po letech 2013/14 se v tomto segmentu postavil do čela evropského logistického trhu. V kategorii Speciální přepravy, mezi které Fraunhoferův institut zařazuje i logistiku potravin, se navíc DACHSER vyšplhal ze sedmého na čtvrté místo.

Podle této studie 2017/2018 (založené na obratu společností) zaznamenal celý trh evropské logistiky růst ve výši cirka dvě procenta na přibližně 1.050 miliardy euro. To znamená, že logistický průmysl rostl stejně silně jako trhy Evropské unie, kde v loňském roce činil nárůst HDP 1,9 %.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!