Daily 4 Africa: Všechna čísla týkající se mise Iveco Daily 4×4 v Africe

23 listopadu 2014, 14:37

Angola, Kongo, Zambie, Tanzanie, Keňa, Etiopie a Džibutsko: sedm zemí, téměř 60denní cesta, celkem přes 11.000 kilometrů ujetých velkolepou krajinou Afriky. Toto jsou fakta, jež charakterizují druhou cestu “Daily 4 Africa” (Daily pro Afriku), kterou podniklo Iveco a Taurinorum Travel Team ve dvou speciálně upravených vozech Iveco Daily 4×4. Smyslem této téměř dvouměsíční cesty bylo propagovat a podpořit myšlenku bezpečnosti silniční dopravy mezi místním obyvatelstvem a zároveň demonstrovat vysoký výkon a spolehlivost vozů Daily 4×4, které si musely poradit s náročným terénem a podmínkami v odlehlých afrických oblastech.

Projekt Daily 4 Africa, jenž je výsledkem spolupráce mezi společností Iveco a Taurinorum Team, agenturou specializující se na náročné výpravy do odlehlých oblastí za dokumentárními účely, pomáhá šířit a posilovat myšlenku bezpečnosti a správného chování na silnici, která je hlavním tématem společnosti Iveco. Tato myšlenka byla společným jmenovatelem celé řady mezinárodních projektů v posledních letech a také důvodem k zahájení spolupráce mezi společnostmi Iveco, Iveco Bus, New Holland Agriculture, Case Construction Equipment a Mezinárodní automobilovou federací (FIA), z níž vzešla kampaň FIA Za bezpečnost silniční dopravy. Bezpečnost je pro společnost Iveco základní hodnotou, proto využívá nejmodernější technologie a  bezpečnostní systémy pro co nejlepší ochranu jak samotného řidiče, tak ostatních účastníků silničního provozu, vozu a nákladu.

Expedice, která vyrazila v polovině září z Luandy v Angole a vedla přes sedm afrických zemí, kde navštívila nejvýznamnější dealery Iveco v této oblasti, skončila v Džíbútí, hlavním městě Džibutska. Během každého úseku byl vůz představen klíčovým médiím, zákazníkům a veřejnosti a byl podroben zkušebním jízdám.

Celá expedice byla zdokumentovaná jak na video, tak fotograficky. Tyto materiály jsou zveřejněny na speciální webové stránce www.daily4africa.com a na facebookovské stránce Taurinorum Team (www.facebook.com/TaurinorumTeam), kterou sleduje přes 16.000 lidí.

Iveco v Africe
Příjezd do Džíbútí taktéž umožnil posádce zúčastnit se oficiálního otevření nových prostor “Al Ghandi”, jednoho z nejvýznamnějších dealerů značky na Středním Východě. Společnost Al Ghandi nyní rozšiřuje svou působnost na severovýchod Afriky, kde hledá nové obchodní příležitosti a zároveň nedávno oslavila 25 let spolupráce se společností Iveco.

“Tento významný přírůstek do stávající distribuční sítě společnosti Iveco v Africe jen potvrzuje rostoucí význam této oblasti pro společnost,“ prohlásil Luca Sra, ředitel prodeje pro Afriku a Střední Východ.

Iveco je v Africe zastoupeno kompletní řadou modelů vyráběných pro místní trh a působí zde prostřednictvím 74 dealerů a více než 100 obchodních zastoupení. Kromě toho zde má přes 120 center, která zákazníkům z celé Afriky poskytují poprodejní podporu. Produktová řada Iveco pro africký trh byla přepracována a přizpůsobena místním poměrům tak, aby se co nejlépe dokázala vyrovnat s extrémními klimatickými podmínkami a stavem zdejších silnic.

Daily 4×4
Daily 4×4 je vůz vhodný ke všem druhům práce i v tom nejnáročnějším terénu, a to díky extrémní robustnosti, výkonu a spolehlivosti. Jeho zvýšený podvozek zaručuje řidiči skvělý výhled, což je důležitá výhoda zejména při absenci jakékoli vozovky.  Přední nájezdový úhel 50°, přechodový úhel až 30°, zadní nájezdový úhel až 41° a hloubka brodění 660 mm jsou zárukou, že vůz může skutečně jezdit v jakémkoli terénu. Jeho kabina nabízí mimořádný komfort. Hlavní ovládací prvky a ovládání převodovky mají optimální ergonomické uspořádání.

Srdcem Daily 4×4 je motor F1C 3,0 l se čtyřmi válci uspořádanými v řadě, s výkonem 170 hp a točivým momentem 400 Nm/1 400 až 2 600 ot./min. Daily 4×4 je k dispozici ve dvou celkových hmotnostech vozidla (3,5 a 5,5 tuny) a s krátkým či dlouhým rozvorem (3 050 mm nebo 3 400 mm). Nabízí se také buď s kabinou či dvojkabinou.

Daily 4×4 zaujímá velmi významné místo na trhu: užitkové vozy 4×4 představují segment, který roste již řadu let, jak dokládá stále rostoucí zájem o profesionální vozy s náhonem na všechna čtyři kola, o vozy schopné jezdit kdekoli a využívané především pro speciální účely. 

Tisková zpráva IVECO Czech Republic

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!