Nová pneumatika Firestone Maxi Traction Combine

6 září 2013, 12:24

Firestone uvedl na trh novou pneumatiku Maxi Traction Combine, která vychází vstříc potřebám současných zemědělců. Tato spolehlivá pneumatika eliminuje prostoje během sklizně, vyznačuje se velmi vysokou nosností, kterou vyžadují stále těžší sklízecí stroje, a omezuje nežádoucí utužování půdy na minimum.

Vysoká nosnost s ohledem na dlouhodobé cyklické zatížení
Po celém světě se projevuje trend zvětšování zemědělských strojů, takže i u pneumatik pro kombajny je klíčovým faktorem nosnost. Konstrukce pneumatik Firestone Maxi Traction Combine počítá s hmotností zásobníků zrna o objemu až 12.500 litrů. Tomuto zatížení je přizpůsobena vyztužená kostra pneumatik.

„Pneumatika Maxi Traction Combine je na vrcholu své třídy zejména z hlediska cyklického provozu na polích. Při vyšším tlaku vzduchu v pneumatice lze na poli dosáhnout zvýšení cyklického zatížení až o 70% v porovnání s normálním maximálním zatížením. To výrazně zvyšuje efektivitu práce v zemědělství,“ říká Harald Van Ooteghem, vedoucí marketingového plánování obchodní jednotky Commercial Business Unit společnosti Bridgestone Europe.

Spolehlivost a efektivita za všech podmínek
Nezbytné je správné načasování: během pouhých několika dní musí být sklizeny plody mnoha měsíců práce, takže prostoje je nutné eliminovat za jakoukoli cenu. Díky optimalizované kostře pneumatiky a použití směsí odolných vůči proříznutí odolávají zemědělské pneumatiky Firestone náročným podmínkám při neustále se měnícím zatížení. Speciální konstrukce bočnic umožňuje větší pružnost, která zvětšuje styčnou plochu pneumatiky. To má za následek nejen pomalé a rovnoměrné opotřebení pneumatiky, ale také nižší míru utužování půdy tímto obrovským zatížením.

Pneumatika Maxi Traction Combine disponuje jedinečným dezénem s technologií Dvojího úhlu vyvinutou společností Firestone. Toto řešení zvyšuje trakci, omezuje narušování půdy a zlepšuje samočisticí schopnosti. To vše umožní zemědělcům obhospodařit větší plochu za kratší dobu, a zvýšit tak produktivitu při současné ochraně půdy pro budoucnost.

Pneumatika Firestone Maxi Traction Combine je v současnosti k dispozici na trzích náhradní spotřeby a originální výbavy v několika rozměrech.

Více informací o tomto novém produktu naleznete na nové webové stránce značky Firestone na adrese www.firestone.eu/agri.

Tisková zpráva Bridgestone CR, s.r.o.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!