Elektronická parkovací brzda Knorr-Bremse a nová řada modulárních snímačů ABS Wabco u LKQ CZ

20 prosince 2021, 14:55

V nabídce LKQ CZ pro nákladní vozy najdete systém elektronické parkovací brzdy značky Knorr-Bremse v OE kvalitě pro Scania Truck aplikace, jejíž všechny modulátory jsou nyní rovněž dostupné i pro nezávislý aftermarket. Dále se nabídka rozšířila o novou řadu modulárních snímačů ABS WABCO pro užitkové vozy od společnosti ZF, která řeší dlouhodobý problém, jak provádět servis rostoucího počtu typů a modelů vozidel bez nutnosti skladovat stovky specifických náhradních dílů.

Elektronická parkovací brzda pro Scania aplikace

Knorr-Bremse TruckServices neustále pracují na zlepšení svého produktového portfolia a servisního konceptu na základě požadavků trhu a zákazníků, aby optimalizovaly pokrytí různých vozidlových aplikací a regionálních rozdílů. Systém elektronické parkovací brzdy pro aplikace Scania byl poprvé představen pro OE v roce 2017 a do současné doby bylo dodáno více než 30.200 systémů.

Od této značky nabízí LKQ CZ EPB modulátory pro aplikace Scania Trucks:

  • brzděný návěs/přívěs
  • nebrzděný návěs/přívěs
  • bez návěsu/přívěsu

Výhody těchto EPB modulátorů:

  • samostatně dostupné komponenty
  • dokonale pasující a kompatibilní
  • OE kvalita

Nová řada modulárních snímačů ABS Wabco

Nová řada modulárních snímačů ABS Wabco

Toto nové modulární řešení se skládá ze dvou různých typů snímačů ABS se standardním konektorem KEA, jednoho krátkého kabelu a prodlužovacích kabelů, které se dodávají v různých délkách, spolu se stále se rozšiřující nabídkou adaptérů, které pokrývají většinu aktuálně používaných elektronických řídicích jednotek (ECU).

Inovativní modulární koncept pak umožňuje vytvořit stovky variant náhradních snímačů ABS z pouhých několika komponent – díky tomu snižuje skladové zásoby, výrazně snižuje chybovost objednávek, dostupnost a problémy s časem a uplatňuje ekologické myšlení společnosti ZF tím, že pomáhá snižovat spotřebu energie.

Tohle řešení přináší výhody pro servisy užitkových vozidel a majitele vozových parků po celém světě.

Více než 400 referenčních originálních součástek lze nahradit pouze dvěma typy snímačů ABS, deseti prodlužovacími kabely a osmi adaptéry. V souladu se snahou pomáhat trhu s náhradními díly připravit se na další generaci mobility tato řada modulárních snímačů ZF posouvá nabídku z hlediska přidané hodnoty na vyšší úroveň. Po instalaci modulárního řešení na vozidle je třeba v případě nutnosti vyměnit pouze vadný prvek součásti v průběhu její životnosti; to výrazně zvyšuje efektivitu a snižuje náklady na opravy.

Výhody modulárního řešení od značky ZF:

  • vyměňují se pouze vadné části
  • nemusíte už držet skladem velké množství různých variant snímačů
  • 8 adaptérů pokrývajících stovky zařízení
  • efektivní využití času / zvýšení doby provozuschopnosti
  • nejsou potřeba žádné reference OE
  • ekologický přístup

Kompletní informace o nabídce naleznete v Infomagu skupiny LKQ CZ.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!